Gulbis pirms atgriešanās kortā pakāpies uz ATP ranga 12.vietu
Ranga 13.pozīcijā Gulbis nemainīgi atradās kopš 7.jūlija, bet tagad viņš piedzīvojis kāpumu par vienu vietu.
Citi sporta veidi
2014. gada 4. augusts, 10:20

Gulbis pirms atgriešanās kortā pakāpies uz ATP ranga 12.vietu

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš šonedēļ atsāks dalību sacensībās, jaunākajā ATP vienspēļu rangā, kas publicēts pirmdien, pakāpies par vienu vietu uz 12.pozīciju.

Gulbis labāko desmitniekā iekļuva pēc sekmīgā starta Francijas atklātajā čempionātā, tomēr pēc tam sekojošā zālāja sezona viņam nebija sekmīga, kas lika zaudēt trīs ranga pozīcijas. Ranga 13.pozīcijā latvietis nemainīgi atradās kopš 7.jūlija, bet tagad viņš piedzīvojis kāpumu par vienu vietu.

Gulbis Toronto "Masters 1000" sērijas turnīru šonedēļ sāks ar maču pret portugāli Žuau Sousu. Šis Gulbim būs pirmais vienspēļu mačs kopš 25.jūnija, kad viņš Vimbldonas turnīra otrajā kārtā zaudēja ukrainim Serhijam Stahovskim. Pirms ASV atklātā čempionāta, kas sāksies 25.augustā, Gulbis plānojis piedalīties vien Toronto un Sinsinati "Masters" sacensībās.

Toronto turnīrā latvietis piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, pirmās kārtas cīņu aizvadot pirmdien.

Tikmēr ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis atkāpies par vienu vietu uz 11.pozīciju. Viņš ir viens no pretendentiem dalībai sezonas noslēguma turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem rangā trīs vietas atguvis vairs aktīvi nespēlējošais Andis Juška, kurš nu ieņem 716.pozīciju, bet valsts trešās raketes godā iekārtojies Mārtiņš Podžus, kurš pakāpies par 12 vietām uz 738.pozīciju. Jānis Podžus pēc Tallinas "Future" sērijas turnīra fināla sasniegšanas pakāpies uzreiz par 115 vietām uz 756.pozīciju, kas ir viņa karjeras rekords, bet Miķelis Lībietis zaudējis iespaidīgas 228 pozīcijas un tagad atrodams 966.vietā, noslīdot uz zemāko pozīciju kopš pagājušā gada jūlija.

Vēl Deivids Jukša rangā ieņem 1481.vietu, Mārcis Garuts atrodams 1532.pozīcijā, bet nesen vienspēļu rangā debitējušais Artūrs Lazdiņš tagad ir 2181.vietā.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš jūlija sākuma ir Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš aiz sevis tur spāni Rafaelu Nadalu. Savukārt labāko trijniekā piekto nedēļu ir atgriezies Vimbldonas čempionāta finālists Rodžers Federers no Šveices, kurš tik augstu rangā nebija bijis kopš pagājušā gada jūnija.

Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko čehs Tomāšs Berdihs. Uz sesto vietu pakāpies kanādietis Milošs Raoničs, kurš apsteidzis spāni Davidu Ferreru, bet pēc kāpumiem par vienu vietu attiecīgi astotais un devītais tagad ir bulgārs Grigors Dimitrovs un brits Endijs Marejs. Pirmo desmitnieku noslēdz argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš zaudējis divas pozīcijas.

Pagājušās nedēļas ATP turnīros Austrijā un ASV titulus ieguva Dāvids Gofēns no Beļģijas un Raoničs.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš atkāpies par vienu ailīti uz 429.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs ir Juška, kurš nemainīgi ieņem 978.pozīciju. Tikmēr 996.vietu ieņem M.Podžus, kurš zaudējis divas pozīcijas.

J.Podžus dubultspēļu rangā atrodams 1103.pozīcijā, Oskars Vaskis ir 1150.vietā, Lībietis seko astoņas pozīcijas zemāk, Jukša ieņem 1395.pozīciju, bet Krišjānis Stabiņš un Lazdiņš atrodas attiecīgi 1645. un 1728.vietā.

LETA/Foto: Reuters