Gulbis saglabā pasaules ranga 13.vietu ceturto nedēļu pēc kārtas
Zemāk par 13.pozīciju rangā Ernests Gulbis nav atradies kopš maija beigām.
Citi sporta veidi
2014. gada 29. septembris, 11:11

Gulbis saglabā pasaules ranga 13.vietu ceturto nedēļu pēc kārtas

Jauns.lv

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā jaunākajā ATP pasaules rangā vienspēlēs saglabājis iepriekš ieņemto 13.vietu.

Gulbis ticis pie 2455 punktiem, šajā vietā atrodoties ceturto nedēļu pēc kārtas. Zemāk par 13.pozīciju rangā viņš nav atradies kopš maija beigām, bet pēc tam jūnijā trīs nedēļas ieņēma rekordaugsto desmito pozīciju.

Pagājušajā nedēļā Gulbis tika līdz pusfinālam Kualalumpuras "ATP World Tour 250" sērijas turnīrā, bet šonedēļ viņš uzsāks dalību Pekinas "ATP World Tour 500" sērijas sacensībās. Tur viņa pretinieks pirmajā kārtā būs Itālijas labākais tenisists Fabio Fonjīni, kurš jaunākajā rangā saglabājis 18.pozīciju.

Arī ATP čempionu rangā, kurā tiek skaitīti tikai šogad izcīnītie punkti ATP turnīros, Gulbis nemainīgi ieņem 13.pozīciju. Šis un arī nākamais turnīrs latvieša Āzijas tūrē izšķirs, vai viņš varēs pretendēt uz vietu prestižajā sezonas noslēguma turnīrā.

No citiem Latvijas tenisistiem ranga 715.vietā atrodas aktīvo karjeru noslēgušais Andis Juška, kurš zaudējis četras pozīcijas, bet valsts trešā rakete ir Mārtiņš Podžus, kurš atguvis divas vietas un ieņem 751.pozīciju. Jānis Podžus nemainīgi ieņem 789.pozīciju, bet Artūrs Lazdiņš ir atrodams 2156.vietā.

Tikmēr vietu rangā pēc pagājušajā gadā iegūto punktu neaizstāvēšanas zaudējis Deivids Jukša.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas vairākas izmaiņas.

Līderis kopš jūlija sākuma ir Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš aiz sevis tur spāni Rafaelu Nadalu. Savukārt labāko trijnieku noslēdz Rodžers Federers no Šveices.

Stans Vavrinka no Šveices ir ceturtais, bet viņam seko spānis Davids Ferrers. Uz sesto vietu pakāpies čehs Tomāšs Berdihs, bet septītais tagad ir japānis Kei Nišikori, kurš arī ieguvis vienu vietu. Milošs Raoničs no Kanādas zaudējis divas pozīcijas un tagad ir astotais, bet pirmo desmitnieku nemainīgi noslēdz horvāts Marins Čiličs un bulgārs Grigors Dimitrovs.

Pagājušajā nedēļā notikušajās "ATP World Tour 250" sērijas sacensībās Šeņdžeņā un Kualalumpurā uzvarēja attiecīgi Endijs Marejs no Lielbritānijas un Nišikori.

Tikmēr dubultspēļu rangā no Latvijas tenisistiem visaugstāko pozīciju ieņem Gulbis, kurš pakāpies par vienu pozīciju uz 420.vietu, savukārt valsts otrais dubultspēļu numurs joprojām ir Juška, kurš pēc sešu pozīciju zaudēšanas ieņem 1002.vietu. Tikmēr dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podži atrodami attiecīgi 1106. un 1109.pozīcijā.

Vēl Jukša atrodams 1366.pozīcijā, Rihards Emuliņš un Krišjānis Stabiņš dala 1395.pozīciju, bet Lazdiņš ieņem 1659.vietu.

LETA/Foto: EPA/LETA