Futbola cilvēki pārsteigti par ''Skonto'' FC saimnieciskās darbības apturēšanu
Latvijas virslīgā "Skonto" četras kārtas pirms sezonas beigām ar 69 punktiem ieņem otro vietu.
Futbols
2014. gada 14. oktobris, 17:21

Futbola cilvēki pārsteigti par ''Skonto'' FC saimnieciskās darbības apturēšanu

Jauns.lv

Latvijas Futbola federācijas (LFF) un ''SMScredit.lv'' Latvijas futbola Virslīgas pārstāvji otrdien pauda pārsteigumu par jau septembra beigās Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pieņemto lēmumu apturēt ''Skonto'' FC saimniecisko darbību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

''SMSredit.lv'' Latvijas futbola Virslīgas izpilddirektors Emīls Latkovskis par šādu lēmumu uzzināja no BNS, tāpēc nevarēja sniegt sīkākus komentārus, jo šī ziņa viņam bija jaunums. Titulētākā Latvijas futbola kluba saimnieciskās darbības apturēšana bija jaunums arī LFF ģenerālsekretāram Jānim Mežeckim, kuram nebija zināms par pirms pusotras nedēļas pieņemtajiem lēmumiem.

Tāpēc amatpersonas nevarēja sniegt atbildi, kādā statusā šobrīd ir virslīgas komanda, kam nākamā spēle paredzēta svētdien Daugavpilī pret BFC ''Daugavpils''.

Jau ziņots, ka ''Lursoft'' datu bāzē atrodamā informācija liecina, ka ir apturēta ''Skonto'' futbola kluba saimnieciskā darbība, bet kopš 14. oktobra no "Skonto" FC valdes locekļa amata atkāpies Igors Zaicevs, kurš valdē bija vienīgais pārstāvis.

Finansiālās grūtībās nonākušais klubs, kurš patlaban virslīgā ieņem otro vietu, ilgstoši nespēj norēķināties ar saviem bijušajiem futbolistiem un tam ir arī liels nodokļu parāds. Tāpat "Skonto" nav samaksājis LFF piespriestās soda naudas, par ko klubam vispirms tika atņemti trīs punkti turnīra tabulā, taču vēlāk šo sodu Apelācijas komisija samazināja uz vienu punktu.

Finansiālu pārkāpumu dēļ pagājušā gada valsts vicečempioniem Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) šā gada sākumā aizliedza sākot no šīs sezonas, trīs gadus startēt Eiropas kausu izcīņās, ja viņi tām kvalificētos.

Latvijas virslīgā "Skonto" četras kārtas pirms sezonas beigām ar 69 punktiem ieņem otro vietu, par diviem punktiem atpaliekot no FK "Ventspils".

BNS /Foto: Edijs Pālens/LETA