2014. gada 12. novembris, 14:19

Krikunovs pamet Baltkrievijas izlasi

Jauns.lv

Pazīstamais krievu hokeja speciālists Vladimirs Krikunovs, kurš septembrī tika iecelts par jauno Baltkrievijas izlases galveno treneri, no amata atkāpies un atgriezies pie Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Ņižņekamskas "Ņeftehimik" stūres, informē vienība un Baltkrievijas Hokeja federācija.

Oktobra vidū no "Ņeftehimik" komandas galvenā trenera amata tika atbrīvots somu speciālists Kari Heikila. Viņš ar vienību strādāja kopš marta.

Iepriekšējā 64 gadus vecā Krikunova darbavieta bija tieši "Ņeftehimik" komanda, taču no galvenā trenera amata viņš tika atbrīvots pagājušā gada beigās. Pirms tam ar šo vienību viņš strādāja arī no 2088. līdz 2011.gadam, pēcāk vadot arī Kazaņas "Ak Bars", Kazahstānas klubu Astanas "Baris" un Kazahstānas izlasi.

Ņižņekamskas klubā Krikunovs visu šo laiku turpināja darboties kā viceprezidents.

Savukārt ar Baltkrievijas izlasi viņš iepriekš bija strādājis laikā no 2001. līdz 2003.gadam, bet tagad pēc atgriešanās amatā to pametis, panākot abpusēju vienošanos.

Iepriekš Baltkrievijas izlasi vadīja kanādiešu speciālists Glens Henlons, kura vadībā komanda Minskā aizvadīto šīgada pasaules čempionātu noslēdza septītajā vietā. Maijā viņš amatu pameta, vēlāk kļūstot par Šveices izlases galveno treneri.

Šogad pasaules čempionātā ieņemtā septītā vieta ir izlases labākais sasniegums kopš 2006.gadā Rīgā izcīnītās sestās vietas.

Savas spēlētāja karjeras laikā Krikunovs no 1976. līdz 1982.gadam pārstāvēja arī Rīgas "Dinamo" komandu, bet vēlāk kā treneris strādājis ar virkni Krievijas klubu, kā arī ar Slovēnijas, Baltkrievijas un Kazahstānas valstsvienībām.

Ar 20 punktiem 25 spēlēs "Ņeftehimik" komanda pašlaik ir vājākā gan Austrumu konferencē, gan visas līgas kopvērtējumā.

LETA