Bufalo "Sabres" Hašeka vakarā piedzīvo astoto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO
Zemgus Girgensons uzvarēja astoņos no 20 iemetieniem un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.
Hokejs

Bufalo "Sabres" Hašeka vakarā piedzīvo astoto zaudējumu pēc kārtas. VIDEO

Jauns.lv

Bufalo "Sabres" hokejisti otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā tika godināts kluba bijušais vārtsargs Dominiks Hašeks, savā laukumā ar 1:3 zaudēja Detroitas "Red Wings" komandai, piedzīvojot astoto zaudējumu pēc kārtas, informē organizatori.

Bufalo "Sabres" Hašeka vakarā piedzīvo astoto zaud...

Pirms spēles "Sabres" iemūžināja Hašeka 39. numuru, ar kuru turpmāk komandā neviens nespēlēs. Svinīgajā ceremonijā piedalījās arī čehu vārtsargs, kurš Bufalo komandu pārstāvēja no 1992. līdz 2001. gadam, sešas reizes tiekot atzīts par NHL sezonas labākā vārtsargu un divas reizes par līgas vērtīgāko spēlētāju. Pēc tam Hašeks pārcēlās uz Detroitas "Red Wings", ar kuru divas reizes izcīnīja Stenlija kausu. Karjeru slavenais čehu vārtsargs noslēdza Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

Bufalo komandas rindās Zemgus Girgensons spēlēja 21 minūti un 55 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem, bloķēja trīs metienus, izdarīja trīs spēka paņēmienus, uzvarēja astoņos no 20 iemetieniem un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Detroita pirmajā periodā izvirzījās vadībā pēc Darena Helma mazākumā gūtiem vārtiem. Pēc pārtraukuma viesi panāca 2:0, kad precīzs bija Gustavs Nīkvists. Mājinieki vienus vārtus atguva ar Maika Vebera precīzo metienu, taču vēl pirms otrā perioda izskaņas Tomāšs tatars panāca 3:1 un spēle tā arī noslēdzās.

Zīmīgi, ka Hašeka godināšanas spēlē abu komandu vārtus sargāja čehi - Bufalo "Sabres" cietoksnī Mihals Noivirts atvairīja 27 no 30 metieniem, bet "Red Wings" vārtos Petrs Mrazeks tika galā ar 25 no 26 metieniem.

Pirms spēles "Sabres" iemūžināja Hašeka 39. numuru, ar kuru turpmāk komandā neviens nespēlēs.
Pirms spēles "Sabres" iemūžināja Hašeka 39. numuru, ar kuru turpmāk komandā neviens nespēlēs.

Girgensons ar rezultativitāti nav izcēlies jau septiņās spēlēs pēc kārtas. Šosezon viņš 44 spēlēs ir guvis 11 vārtus un atdevis deviņas piespēles, ieņemot trešo vietu kluba rezultatīvāko sarakstā. Girgensons joprojām ir "Sabres" labākais snaiperis.