Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Graudiņa un Samoilova pirmo reizi savā karjerā kļuvušas par pasaules ranga līderēm pludmales volejbolā
foto: LETA
Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa.

Graudiņa un Samoilova pirmo reizi savā karjerā kļuvušas par pasaules ranga līderēm pludmales volejbolā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova jaunākajā pludmales volejbola pasaules rangā pirmoreiz ieņem pirmo vietu.

Graudiņa un Samoilova pirmo reizi savā karjerā kļu...

Latvijas duets 13 turnīros ir sakrājis 6780 punktus.

Otrās ar 6740 punktiem deviņos turnīros ir Eiropas čempiones vācietes Svenja Millere un Sinja Tillmane, bet trešās ar astoņos turnīros sakrātiem 6680 punktiem ir brazīlietes Karola Salgadu un Barbara Seišasa.

Līva Ēbere un Deniela Konstantinova ar 11 turnīros sapelnītiem 1708 punktiem ieņem 80.vietu.

Lielas pārmaiņas rangā notika, kad rangā vairs netika skaitīti 2023.gada pasaules čempionāta punkti.

Iepriekšējās ranga līderes olimpiskās čempiones Ana Patrisia Silva un Eduarda Lizboa no Brazīlijas, kurām zuda par otro vietu 2023.gada pasaules meistarsacīkstēs Meksikā saņemtie 1440 punkti, pasaules ranga pirmajā vietā bija bijušas kopš 2022.gada 7.novembra, esot pirmajā vietā 101 nedēļu pēc kārtas.

Brazīlietes ar septiņos turnīros sakrātiem 5900 punktiem rangā ir atkāpušās līdz astotajai vietai.

Tikmēr Samoilovai un Parīzes olimpisko spēļu labākajai bloķētājai Graudiņai, vidēji mačā 3,5 punktus gūstot ar bloku, kuras pasaules čempionātā ieņēma dalītu devīto vietu, punktu zudums bija niecīgs, kas ļāva pakāpties uz augšu.

Arī vīriešiem olimpiskie čempioni un pasaules vicečempioni zviedri Davids Omans un Jūnatans Helvigs pēc 25 nedēļām ranga galvgalī ar 7100 punktiem ir atkāpušies uz otro vietu.

Ranga virsotnē ar 7140 punktiem ir nīderlandieši Stefans Bormanss un Joriks de Grots, bet trešie ar 6980 punktiem ir brazīlieši Andrē Lojola un Žeorže Vanderlejs, ar kuriem piektdien Brazīlijas pilsētā Žuaunpesoā "Elite 16" turnīrā tiksies Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots.

Eiropas čempioni Pļaviņš ar Fokerotu ar 2320 punktiem piecos turnīros ieņem 53.vietu, Aleksandrs un Mihails Samoilovi ar astoņos turnīros sakrātiem 2280 punktiem ir četras vietas zemāk, 63.vietā ar 2040 punktiem deviņās sacensībās ir Ardis Daniels Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, bet 98.vietā ar desmit turnīros sapelnītiem 1476 punktiem ir Toms Liepa un Ernests Puškundzis.