Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Mīlu Latviju un regbiju!": talantīgais šrilankietis Nadēša Vikramanajaka atrod mājas regbija klubā "Livonia"
Nadēša Vikramanajaka ar bumbu (foto: RK "Livonia")
Citi sporta veidi

"Mīlu Latviju un regbiju!": talantīgais šrilankietis Nadēša Vikramanajaka atrod mājas regbija klubā "Livonia"

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Talantīgais regbija spēlētājs no Šrilankas Nadēša Vikramanajaka (Nadeesha Wicramanayaka) ir atradis mājas regbija klubā “Livonia”. Viņš pārcēlās uz Latviju, lai iegūtu augstāko izglītību Rīgas Tehniskā universitātē, un nolēma saistīt dzīvi ar Latvijas regbiju.

"Mīlu Latviju un regbiju!": talantīgais šrilankiet...

Pēc mācību pabeigšanas Nadēša Vikramanajaka nolēma pievienoties regbija klubam “Livonia”, kur ātri kļuva par tā neatņemamu sastāvdaļu, ienesot komandā savu aizraušanos ar sportu un unikālo kultūras perspektīvu, informē RK “Livonia” pārstāvis Ivars Bācis.

Intervijā ar komandu Vikramanajaka dalījās savā pieredzē, pārceļoties no Šrilankas uz Latviju, pielāgojoties Latvijas regbija ainai. Viņš stāstīja par izaicinājumiem, ar kuriem saskaras, piemēram, valodas barjeru un pielāgošanos citam spēles stilam, taču izcēla arī pozitīvo - sirsnīgo uzņemšanu “Livonia” komandā.

Vikramanajaka mīlestība pret regbiju sākās agrā bērnībā, iedvesmojoties no viņa vecākā brāļa, kurš bija koledžas komandas stūrakmens. Vakaros kopā ar brāļa draugu viņi jautri pavadīja laiku, spēlējot pieskārienu regbiju. Brāļa draugs pēcāk spēlētāju iepazīstināja ar viņa koledžas regbija komandu. Tas iezīmēja Nadeša regbija karjeras sākumu, kas turpinājās visus skolas gadus.

2021. gadā Vikramanajaka pārcēlās uz Rīgu, lai turpinātu augstākās studijas. Lai gan regbijs vienmēr bija viņa dzīves prioritāte, spēlētājs sākotnēji nevarēja tam pievērsties akadēmiskās slodzes dēļ. Pēc absolvēšanas, ar klubu “Livonia” viņu iepazīstināja kolēģis, kurš ir bijušais tiesnesis un joprojām mēdz uzspēlēt “Livonia” sastāvā.

Spēlētājs uzteica “Livonia” regbija kluba aizrautību un draudzības sajūtu, kā arī to, ka komandas spēcīgā brālības un atbalsta sajūta lika viņam justies kā mājās. ““Livonia" regbija kopiena ir neticami kaislīga un saliedēta. Tajā ir spēcīga brālības un atbalsta sajūta, ko es ļoti novērtēju. Ikviens, sākot ar spēlētājiem līdz treneru korpusam un atbalstītājiem, ir pilnībā iesaistīts kluba kopienā,” saka spēlētājs.

Viņš arī pauda apbrīnu par latviešu kultūru un tradīcijām, kuras ir apguvis kopš pārcelšanās uz dzīvi Latvijā. “Latvijai ir bagāts kultūras mantojums, ko esmu iemīlējis. Viena lieta, kas izceļas, ir tas, ka latvieši lepojas ar savu vēsturi un tradīcijām, piemēram, ar savām tautas dziesmām un svētkiem. Cieņa pret dabu ir vēl viens unikāls aspekts".

Laukumā spēlētājs pārsteidza ar savām prasmēm un centību. Nadēša ātri vien kļuva par vērtīgu “Livonia” komandas sastāvdaļu. Viņa pieredze, spēlējot regbiju Šrilankā, ir unikāls pienesums “Livonia” komandai un pozitīvā attieksme, un līdera īpašības ir padarījušas viņu par cienījamu komandas biedru. Tā kā “Livonia” turpina augt un attīstīties, spēlētājs vēlas sniegt savu artavu kluba panākumos. Viņš uzskata, ka kluba koncentrēšanās uz spēlētāju attīstību, sabiedrības iesaisti un iekļaušanu palīdzēs piesaistīt un noturēt talantīgus spēlētājus no dažādām vidēm.

Topošajiem regbija spēlētājiem, kuri apsver iespēju pievienoties “Livonia”, Nadēša vēlas teikt: "Nevilcinieties — ja jūs aizrauj regbijs un vēlaties pilnveidoties, “Livonia” ir īstā vieta jums. Klubs sniedz lieliskas iespējas personīgai un profesionālai attīstībai, izaugsmei gan laukumā, gan ārpus tā." Viņa stāsts par neatlaidību, centību un kultūras integrāciju ir iedvesmas avots visiem.