Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Celtics" pirmais zaudējums pārbaudes spēlē; neveiksme pret komandu, kuru pirms pāris dienām pārspēja bez līderu palīdzības
foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Džeisons Teitums bija rezultatīvākais "Celtics" rindās.
Basketbols

"Celtics" pirmais zaudējums pārbaudes spēlē; neveiksme pret komandu, kuru pirms pāris dienām pārspēja bez līderu palīdzības

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pirmo zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) pirmssezonas pārbaudes spēlēs otrdien piedzīvoja Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics", kas viesos ar viena punkta starpību atzina Toronto "Raptors" pārākumu.

"Celtics" pirmais zaudējums pārbaudes spēlē; nevei...

Pirms divām dienām savstarpējā duelī zaudējusī Toronto komanda šoreiz mājās bija pārāka ar 119:118 (46:27, 20:40, 31:19, 22:32), sagādājot čempionvienībai "Celtics" pirmo neveiksmi piecās pārbaudes spēlēs.

Jau vēstīts, ka Porziņģis turpina rehabilitācijas procesu pēc pēdas operācijas, un viņa atgriešanās laukumā tiek prognozēta decembrī. Pagājušās sezonas čempionu "Celtics" rindās rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Džeisons Teitums, 23 punktus guva Deriks Vaits, bet 19 - Džeilens Brauns. Uzvarētāju sastāvā ar 27 punktiem izcēlās Greidijs Diks, bet tuvu "triple double" bija Skotijs Bārnss, kura rēķinā 26 punkti, deviņas bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles.

Interesanti, ka abas komadas sacentās arī pirms divām dienām, kad Bostonai laukumā nedevās Teitums, Brauns, Vaits, Els Horfords un Lūks Kornē, tajā duelī NBA čempioni izcīnīja minimālu panākumu. Tāpat komandai nevar palīdzēt no savainojuma atlabstošais Porziņģis un Džrū Holidejs, kurš pašlaik nav ar komandu.

Citā pārbaudes spēlē ar lielisku sniegumu izcēlās lietuvietis Domants Sabonis, tomēr viņa pārstāvētā Sakramento "Kings" vienība viesos ar 114:117 (30:31, 26:27, 27:29, 31:30) atzina Jūtas "Jazz" pārākumu. Sabonis izcēlās ar 29 punktiem, 17 izcīnītām atlēkušajām bumbām, astoņām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām. Vēl "Kings" rindās 22 punktus guva De'Ārons Fokss, bet 21 - Kīgans Marejs. Mājinieku sastāvā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Kijonte Džordžs, bet 21 punktu guva Lauri Markanens.