"Zemgales"/LBTU hokejisti OHL mačā pēcspēles metienos piekāpjas Tallinas "Panter"
foto: Ekrānšāviņš
Šoreiz, diemžēl, veiksme stāvēja Tallinas "Panter" hokejistu pusē.
Hokejs

"Zemgales"/LBTU hokejisti OHL mačā pēcspēles metienos piekāpjas Tallinas "Panter"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Zemgale"/LBTU trešdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) spēlē pēcspēles metienos ar 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:0, 0:1) piekāpās Tallinas "Panter".

"Zemgales"/LBTU hokejisti OHL mačā pēcspēles metie...

16.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Antons Trastašenkovs, bet 94 sekundes vēlāk izlīdzinājumu panāca Daņiils Fursa - 1:1. 37.minūtē Tallinas klubu vadībā izvirzīja Andre Linde, bet 2:2 vairākumā 58.minūtē panāca Rustams Begovs. Pēcspēles metienos vienīgais abu komandu hokejistu deviņos metienos vārtsargu pārspēja Linde, ļaujot viesiem no Jelgavas aizbraukt ar diviem punktiem.

Aksels Ozols mājinieku vārtos 65 minūtēs atvairīja 22 metienus, bet viesu vārtos Villems Henriks Koitmā tika galā ar 42 metieniem, atvairot 95,45% metienu. Pa diviem rezultativitātes punktiem viesiem guva Linde (2+0), Fursa (1+1) un Ņikita Puzakovs (0+2).

"Mogo"/"RSU" savā laukumā ar 14:2 (3:1, 4:0, 7:1) sagrāva "Rīgas Hokeja skolu".Piecus (1+4) rezultativitātes punktus sakrāja Elviss Želubovskis, pa trim - aizsargi Kristaps Sotnieks (2+1) un Kristaps Jākobsons, uzbrucēji Deivids Sarkanis, Ernests Krūms, Gatis Sprukts un Kaspars Ziemiņš (visiem - 1+2), bet pa diviem vārtiem guva Kārlis Ozoliņš un Kārlis Bucenieks.

Uzvarētāju vārtsargs Arginto Milbergs atvairīja 14 metienus. "Rīgas Hokeja skolai" abu vārtu tapšanā ar rezultatīvām piespēlēm palīdzēja Kristofers Jaks. "Mogo"/"RSU" deviņās spēlēs ir 17 punkti, bet Tallinas "Panter" - 14 punkti. 13 punkti astoņās cīņās ir "Zemgalei"/LBTU, četri punkti sešos mačos un piektā vieta ir Rīgas "Prizma" vienībai, bet "Rīgas hokeja skola" ar vienu punktu sešās spēlēs ir sestā septiņu komandu čempionātā. 

Latviju turnīrā pārstāv "Mogo"/RSU, "Rīgas hokeja skola", "Zemgale"/LBTU un "Prizma", Lietuvu - Elektrēnu "Energija" un Viļņas "7bet Hockey Punks", bet Igauniju - Tallinas "Panter".

OHL izslēgšanas spēļu uzvarētājs tiks kronēts par Baltijas čempionu, bet augstākās vietas ieņēmušās Latvijas un Lietuvas vienības tiks atzītas par savu valstu čempionēm. OHL čempionātā komandas aizvada sešu apļu turnīru, tiekot izspēlētām 126 spēlēm. Iepriekšējā sezonā par čempioniem kļuva "Mogo"/RSU hokejisti, kuri finālsērijā ar 4-1 pārspēja "Zemgale"/LBTU komandu.