Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Tralmaks Čehijas ekstralīgas mačā nopelna 27 soda minūtes; Vīgneram piespēle Čempionu līgā
foto: Edija Pālens/LETA
Tralmaks divas soda minūtes par rupjību nopelnīja pirmajā trešdaļā.
Hokejs

Tralmaks Čehijas ekstralīgas mačā nopelna 27 soda minūtes; Vīgneram piespēle Čempionu līgā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas uzbrucēja Eduarda Tralmaka pārstāvētā Kladno "Rytīri"izcīnīja uzvaru Čehijas hokeja ekstralīgas mačā, tomēr mūsu hokejists spēles laikā nopelnīja 27 soda minūtes.

Tralmaks Čehijas ekstralīgas mačā nopelna 27 soda ...

"Rytīri" ar 4:3 (0:0, 3:2, 1:1) pārspēja bez savainotā aizsarga Kristiāna Rubīna spēlējušo Plzeņas "Škoda". Tralmaks divas soda minūtes par rupjību nopelnīja pirmajā trešdaļā, bet vēl 5+20 minūtes - 62 sekundes pirms mača beigām, kad rezultāts bija 3:3. Tomēr Petrs Straka trīs sekundes pirms spēles beigām guva vārtus mazākumā, un Kladno komanda svinēja uzvaru. Tralmaks 16 minūtēs un 59 sekundēs uz ledus divreiz meta pa vārtiem.

Turnīra tabulā pirmā ar 22 punktiem astoņās spēlēs ir Kristapa Zīles pārstāvētā Litvīnovas "Verva", "Rytīri" ar 15 punktiem ieņem piekto vietu, Roberta un Riharda Bukartu pārstāvētā Vītkovices "Ridera" ar 12 punktiem sešos mačos ir septītā, Jāņa Jaka un Roberta Mamčica pārstāvētā Karlovi Varu "Energie" ar desmit punktiem deviņās spēlēs ieņem desmito vietu, Ralfa Freiberga un Oskara Batņas pārstāvētā Hradeckrālovas "Mountfield" ar deviņiem punktiem ir 11., bet "Skoda" - 12. vietā 14 komandu čempionātā.

Iepriekšējā sezonā Tršinecas "Ocelari" finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra uzvarētāju Pardubices "Dynamo".

Tikmēr vārtsarga Ērika Vītola un aizsarga Mika Tumānova pārstāvētā Jiveskiles JYP Vāsā piedzīvoja zaudējumu Somijas hokeja čempionāta izbraukuma mačā. Jiveskiles komanda ar 1:3 (0:2, 0:0, 1:1) zaudēja Vāsas "Sport".

Vītols atvairīja 19 pretinieku metienus, bet Tumānovs, spēlējot 12 minūtes un septiņas sekundes, statistikā atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem.

Artūra Andžāna pārstāvētā Hemēnlinnas HPK ar desmit punktiem desmit cīņās turnīra tabulā ieņem 14. vietu, bet JYP ar astoņiem punktiem punktiem deviņās spēlēs ir ailīti zemāk 16 komandu čempionātā. Andžāns šobrīd gan ir izīrēts Somijas pēc spēka otrās līgas jeb "Mestis" klubam Kokolas "Hermes". Iepriekšējā sezonā Somijas virslīgā uzvarēja Tamperes "Tappara", kas finālsērijā ar 4-1 pieveica Lahti "Pelicans".

Savukārt Rolands Vīgners rezultatīvi piespēlēja Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Čempionu līgas spēlē, viņa pārstāvētajai Ruānas "Dragons" savā laukumā izcīnot pirmo punktu turnīrā, bet Latvijas vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" piedzīvoja zaudējumu Prāgā.

"Dragons" pēcspēles metienos ar 3:4 (2:0, 0:1, 1:2, 0:0, 0:1) zaudēja Tamperes "Ilves". Vīgners 50.nminūtē rezultatīvi piespēlēja Sebastianam Bengtsonam, kurš izvirzīja komandu vadībā ar 3:2. Vīgners 16 minūtēs un 57 sekundēs laukumā vienreiz meta pa vārtiem un maču beidza ar +/- rādītāju +1. Pēcspēles metienos mājiniekiem piecās metienu sērijās vārtus guva vien Milans Kitnārs, bet viesiem bija divi precīzi raidījumi.

Vācijas vicečempionu zaudējumā Prāgas "Sparta" ar 2:4 (0:3, 1:0, 1:1) Gudļevskis atvairīja 12 no 16 metieniem.

Vēl Šveices vienība "Lausanne" bez Ronalda Ķēniņa sastāvā mājās papildlaikā ar 2:3 (2:0, 0:1, 0:1, 0:1) piekāpās Hāmaras "Storhamar" no Norvēģijas.

Ar 11 punktiem piecās spēlēs Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions" ir trešā, bet "Lausanne" - ceturtā. Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā Šellefteo AIK ar desmit punktiem ir septītā, Brēmerhāfenes vienība ar deviņiem punktiem - astotā, bet Ruānas komanda ar vienu punktu ieņem 22. vietu 24 komandu turnīrā.

Čempionu līgas pamatturnīrā 24 komandas aizvada pa sešām spēlēm, bet to vieta tiek noteikta kopējā tabulā, 16 labākajām kvalificējoties izslēgšanas spēlēm. Iepriekšējā sezonā IIHF Čempionu līgas turnīrā uzvarēja Šveices komanda Ženēvas "Servette". Turnīrs pirmo reizi norisinājās 2014./2015. gada sezonā.

Tikmēr zaudējumu Šveices hokeja līgas (NL) regulārā čempionāta spēlē trešdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Denisa Smirnova pārstāvētā "Kloten" vienība, kas savā laukumā ar 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) piekāpās "Ambri-Piotta" komandai. Smirnovs laukumā pavadīja 14 minūtes un 41 sekundi, no kurām 26 sekundes spēlēja mazākumā. Latvijas uzbrucējs atzīmējās ar vienu metienu pa vārtiem, bloķēja divus pretinieku raidījumus, uzvarēja vienā no diviem iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Klotenes klubam šis bija jau trešais zaudējums pēc kārtas un ceturtā neveiksme pēdējās piecās līgas spēlēs. Komanda ar 14 punktiem desmit mačos noslīdējusi uz astoto vietu kopvērtējumā. Čempionāta līderi ar 20 punktiem deviņas spēlēs ir uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions", kurai ar 18 punktiem astoņos mačos seko "Lugano". Trešajā pozīcijā ar 16 punktiem deviņās spēlēs ir vārtsarga Ivara Punnenova pārstāvētā Jonas-Rapersvillas "Lakers" komanda, "Lausanne" ar Ronaldu Ķēniņu sastāvā ar 15 punktiem ir piektie, Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" ar 14 punktiem atrodas septītajā pozīcijā, bet Emīla Veckaktiņa pārstāvētā "Ajoie" ar trim punktiem astoņos mačos ieņem pēdējo 14. vietu. Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Cīrihes "Lions", kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Lausanne" hokejistus.