Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Balinskis NHL sezonu sāk ar rezultatīvu piespēli "Panthers" uzvarā pār "Bruins"
foto: Getty Images via AFP
Latvijas aizsargs Uvis Balinskis.
Hokejs

Balinskis NHL sezonu sāk ar rezultatīvu piespēli "Panthers" uzvarā pār "Bruins"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Uvis Balinskis otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) jaunās sezonas pirmajā mačā izcēlās ar rezultatīvu piespēli, palīdzot čempionvienībai Floridas "Panthers" izcīnīt uzvaru pār Bostonas "Bruins".

Balinskis NHL sezonu sāk ar rezultatīvu piespēli "...

"Panthers" mājās ar rezultātu 6:4 (4:1, 1:1, 1:2) uzvarēja Bostonas "Bruins" komandu.

Balinskis spēlēja 15 minūtes un 20 sekundes, no kurām četras minūtes un 43 sekundes laukumā atradās vairākumā. Latviešu aizsargs otrā perioda vidū ar rezultatīvu piespēli izcēlās Džanas Gaddžoviča gūtajos vārtos, palīdzot panākt 5:1. Balinska rēķinā arī divas soda minūtes, pārtverta piespēle un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Sems Benets, ar 1+1 atzīmējās Sems Reinhards un Evans Rodrigess, bet vēl vienus vārtus guva Ētu Luostarinens. "Bruins" rindās 1+1 sakrāja Čārlijs Makavojs, bet pa vieniem vārtiem guva Trents Frederiks, Pāvels Zaha un Davids Pastrņāks.

"Panthers" ar diviem punktiem vienā spēlē ieņem otro vietu Austrumu konferencē. Nākamo maču Floridas vienība aizvadīs ceturtdien, kad viesos tiksies ar Otavas "Senators" hokejistiem.

Pagājušajā sezonā "Panthers" izcīnīja savu pirmo Stenlija kausu, finālsērijā ar 4-3 pārspējot Edmontonas "Oilers" komandu.

Tikmēr Uzvaru savā pirmajā spēlē NHL izcīnīja debitanti Jūtas hokeja klubs, kas regulārā čempionāta mačā savā laukumā ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) pieveica Čikāgas "Blackhawks" vienību.

Pirmos vārtus Jūtas kluba labā guva Dilans Ganters, mača piektajā minūtē izvirzot savu komandu vadībā. 21 gadu vecā kanādieša kontā arī vienības ceturtie gūtie vārti spēles pēējā minūtē. Ar precīziem metieniem uzvarētāju sastāvā izcēlās arī Kleitons Kellers, Barets Heitons un Losons Krūzs, kamēr divas rezultatīvas piespēles atdeva Niks Šmalcs. "Blackhawks" rindās pa vārtiem guva Teuvo Teravainens un Niks Folino, bet divas reizes rezultatīvi asistēja Konors Bedārds.

Citā otrdienas spēlē Sietlas "Kraken" savā laukumā ar 2:3 (0:0, 2:3, 0:0) piekāpās Sentluisas "Blues" vienībai. Mājiniekiem vārtus otrā perioda sākumā guva Vinss Danns un Ēli Tolvanens, uz ko viesi atbildēja ar diviem Džordana Kairū un vieniem Filipa Brūberja gūtajiem vārtiem. "Blues" vārtsargs  Džordans Biningtons atvairīja 30 no 32 metieniem, kamēr pretējos vārtos Patriks Grūbauers neitralizēja 22 no 25 metieniem.