Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Rodrigo Ābols pēdējā Filadelfijas "Flyers" pārbaudes spēlē izceļas ar rezultatīvu piespēli
foto: Getty Images
Rodrigo Ābols (nr.14 vidū) kopā ar komandas biedriem.
Hokejs

Rodrigo Ābols pēdējā Filadelfijas "Flyers" pārbaudes spēlē izceļas ar rezultatīvu piespēli

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Naktī uz piektdienu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas pārbaudes spēlēs ar rezultatīvu piespēli Filadelfijas "Flyers" uzvaru sekmēja Rodrigo Ābols, bet Elvis Merzļikins atvairīja 21 metienu Kolumbusas "Blue Jackets" neveiksmē.

Rodrigo Ābols pēdējā Filadelfijas "Flyers" pārbaud...

Ar pirmo rezultativitātes punktu šajā pirmssezonā izcēlās Rodrigo Ābols, kurš ar piespēli Filadelfijas “Flyers” palīdzēja pārspēt Ņūdžersijas “Devils” (5:4). Ābols ar piespēli izcēlās otrā perioda sākumā, kad Filadelfija spēlēja vairākumā. Pēc viņa asistēšanas ar metienu “Devils” vārtos izcēlās Džons Randals Eivons.  Kopumā visā spēlē Filadelfija izmantoja trīs skaitliskos vairākumus, kas arī ļāva tiem svinēt panākumu. Piektos vārtus, kas arī bija uzvaras, trešā perioda 19. minūtē iemeta Noā Keitss. 

Filadelfijas "Flyers" šajā mačā atpūtināja vadošos spēlētājus, kas ļāva latvietim spēlēt otrajā uzbrucēju maiņā. Kopumā Rodrigo Ābols savā piektajā pirmssezonas spēlē laukumā pavadīja 17:15 minūtes (rekords), kurās bez atdotās piespēles izpildīja divus spēka paņēmienus, divas reizes bloķēja pretinieku metienus un uzvarēja 67% iemetienos. Spēli Ābols pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu. 

Šī kļuva par kluba noslēdzošo pārbaudes spēli pirms jaunās sezonas. “Flyers” sezonu iesāks 12. oktobrī pret Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvēto Vankūveras “Canucks”. Apskatnieki neparedz vietu Ābolam Filadelfijas sastāvā un tādējādi viņš sezonu visdrīzāk sāks AHL. 

Citā mačā zaudējumu cieta Elvja Merzļikina Kolumbusas “Blue Jackets”, kas ar 1:3 piekāpās Pitsburgas “Penguins”. Elvis sargāja Kolumbusas vārtus un atvairīja 21 no pretinieku izdarītajiem 23 metieniem. Trešos vārtus Pitsburga iemeta, kad Merzļikins tika nomainīts pret laukuma sesto spēlētāju. 

Kolumbusa pirmajā periodā pēc Koula Silindžera vārtiem izvirzījās vadībā, bet Pitsburga atspēlēties sāka no otrā perioda. Uzvaras vārtus trešā perioda piektajā minūtē guva Džonatans Grūdens. Elvis Merzļikins šajā pirmssezonā vārtos stājies trijās spēlēs – pret Sentluisas “Blues” viņš atvairīja visus 19 metienus (3:0), bet pret Vašingtonas “Capitals” ielaida trīs ripas un nenospēlēja visu maču (3:6). 

Jau šonakt “Blue Jackets” atkārtoti pret Pitsburgas “Penguins” noslēgs pirmssezonu, bet 11. oktobrī sāks sezonu izbraukumā pret jaunā galvenā trenera Dīna Evasona bijušo klubu Minesotas “Wild”. Jaunā NHL sezona 4. un 5. oktobrī ar "Global Series" spēlēm sāksies Prāgā.