Kāzu datums jau bija izdomāts. Policija aiztur vīrieti par vajāšanu un uzmākšanos basketbola zvaigznei
foto: Thurman James/CSM/Shutterstock/ Vida Press
Peidža Bukersa bija sabijusies nav sava nepiekāpīgā pielūdzēja.
Sporta zvaigznes

Kāzu datums jau bija izdomāts. Policija aiztur vīrieti par vajāšanu un uzmākšanos basketbola zvaigznei

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Konektikutas universitātes policija pagājušajā nedēļā aizturēja kādu vīrieti, kuram tagad izvirzītas apsūdzības par basketbola komandas zvaigznes Peidžas Bukersas vajāšanu un uzmākšanos viņai.

Kāzu datums jau bija izdomāts. Policija aiztur vīr...

Kā vēsta Ziemeļamerikas vadošais sporta medijs ESPN, Robertam Koulam Parmalē izvirzītas apsūdības par miera traucešanu, elektronisku vajāšanu un uzmākšanos, tiesa  viņam noteikusi 100 000 ASV dolāru drošības nauda. Tiesnesis Ričards Rubino paziņojis, ka vīrietim piemērot “intensīva pirmstiesas uzraudzība” un GPS uzraudzība, ja viņš tiks atbrīvots pret drošības naudu.

Parmalē policijas redzeslokā nonāca jau augusta beigās, kad viņš tika atrasts pastaigājamies pa ierobežotas piekļuves šoseju netālu no Bredlija starptautiskās lidostas Konektikutas štatā. Viņš toreiz policijai apgalvojis, ka dodas pie Bukersas.

Dispečers aizturēšanu veikušajam virsniekam paziņoja, ka vīrietis ir meklēšanā par pārkāpumu Oregonas štatā. “Parmalē tika arestēts, un viņam draudēja izdošana Oregonai, taču, saskaņā ar Konektikutas universitātes aicinājumu, Oregona plānoja apsūdzību atcelšanu,” vēsta ESPN. Pēc pagājušās nedēļas notikumiem Konektikutas universitāte policija ir mainījusi savu nostāju.

foto: AP/Scanpix
Roberts Kouls Parmalē apgalvoja, ka viņš ir karaliskās ģimenes pārstāvis.
Roberts Kouls Parmalē apgalvoja, ka viņš ir karaliskās ģimenes pārstāvis.

Konektikutas universitātes vēsta, ka augstskolas komunikācijas nodaļas amatpersonas par Parmalē uzzināja jūnijā, kad viņš nosūtīja “nesakarīgus” e-pastus, kuros rakstīja, ka vēlas apprecēt kādu no basketbolistēm un ir karaliskās ģimenes pārstāvis.

Viņa sociālo mediju ierakstos bija ziņas, kurās bija teikts, ka viņš gatavojas saderināties ar Bukersu, viltots kāzu ielūgums un dažas ziņas, kas, pēc Konektikutas universitātes policijas teiktā, draudēja Bukersai un viņas tuviniekiem.

Lai gan Bukersa policijai apgalvoja, ka viņa nekad nav atbildējusi uz sociālajos tīklos publicētajiem ierakstiem, policija norādīja, ka viņa bija noraizējusies par savu un citu cilvēku drošību.

foto: AP/Scanpix
18. septembra jubilāre Digna Strautmane (pa labi) 2021. gadā cīņā pret Peidžu Bukersu.
18. septembra jubilāre Digna Strautmane (pa labi) 2021. gadā cīņā pret Peidžu Bukersu.

Saspēles vadītājas pozīcijā spēlējošā Peidža Bukersa ir viena no populārākajām ASV basketbolistēm. Viņa 2019. gadā tika atzīta pa U-19 pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju , bet2021. gadā tika atzīta par labāko NCAA spēlētāju. Viņa kopā ar ASV jaunatnes izlasē triumfējusi U-16 Amerikas čempionātā, U-17 un U-19 pasaules čempionātos, kā arī 3x3 basketbolā Jaunatnes olimpiādē. Bukersa 2022./23. gada sezonu izlaida ceļgala krustenisko saišu savainojuma dēļ, bet nākamajā sezonā atgriezās laukumā un aizvadīja savu līdz šim labāko sezonu NCAA. Šobrīd 22 gadus vecajai Bukersai jau šī gada WNBA draftā tika paredzēta vieta labāko trijniekā (visticamāk aiz Keitlinas Klārkas un Kameronas Brinkas), bet viņa izlēma atgriezties uz vēl vienu sezonu NCAA, lai varbūt tiktu pie pirmās izvēles nākamā gada draftā.