Nīderlandes un Vācijas izlase Nāciju līgas mačā Amsterdamā spēlē neizšķirti
Futbols

Nīderlandes un Vācijas izlase Nāciju līgas mačā Amsterdamā spēlē neizšķirti

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Nīderlandes un Vācijas vīriešu futbola izlases otrdien Amsterdamā UEFA Nāciju līgas maču noslēdza neizšķirti, ar 2:2.

Nīderlandes un Vācijas izlase Nāciju līgas mačā Am...

Jau otrajā minūtē pēc Raiena Gravenberha piespēles no soda laukuma Nīderlandi ar sitienu vārtu vidū vadībā izvirzīja Tidžani Reinders - 1:0.  Vācieši 38.minūtē ar Deniza Undava sitienu rezultātu izlīdzināja, bet puslaika kompensācijas laika trešajā minūtē pēc Undava piespēles izvirzījās vadībā ar Jozuā Kimmiha gūtajiem vārtiem - 2:1 Vācijas labā. Mājinieki neizšķirtu panāca 51.minūtē pēc precīza Denzela Dumfrīsa raidījuma - 2:2.

Otrā A3 grupas mačā Budapeštā, kurā tikās Ungārija un Bosnija un Hercegovina, vārtu netika gūti. Vācijai un Nīderlandei pēc divām kārtām ir pa četriem punktiem, bet Bosnija un Hercegovinai un Ungārijai - pa punktam. Savukārt B līgā otro uzvaru turnīrā izcīnīja Eiropas čempionāta fināliste Anglija, kas B2 grupas mačā Londonā ar 2:0 (0:0) pārspēja Somijas futbolistus. Abus vārtus 57. un 76.minūtē guva Harijs Keins.

Otrā B2 grupas mačā Grieķija Dublinā ar 2:0 (0:0) apspēlēja Īrijas futbolistus. Vārtus 50.minūtē guva Fotis Joannidis, bet 2:0 87.minūtē panāca Hrists Colis. Pēc divām kārtām Grieķijai un Anglijai ir pa sešiem punktiem, bet bez punktiem ir Īrija un Somija.

B līgas pirmajā grupā Gruzija Tirānā ar 1:0 (0:0) apspēlēja Albāniju. Vārtus 71.minūtē guva Giorgi Kočorašvili. Otrā B1 grupas spēlē Prāgā Čehija ar 3:2 (2:1) izcīnīja uzvaru pār Ukrainu. Mājiniekiem divus vārtus 21.minūtē un pirmā puslaika kompensācijas laika otrajā minūtē guva Pavels Šulcs, bet 80.minūtē 11 metru sitienu realizēja Tomāšs Součeks. Ukraiņiem 37.minūtē 1:1 panāca Vladislavs Vanats, bet 84.minūtē 2:3 - Georgijs Sudakovs. Pēc divām kārtām Gruzijai ir seši punkti, Albānijai un Čehijai pa trim punktiem, bet Ukrainai punktu turnīra tabulā nav.

UEFA Nāciju līgas pamatturnīrā mači tiek aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī. A līgā ceturtdaļfināli tiks izspēlēti martā, bet pusfināli un fināls - jūnijā. 2022./2023.gada sezonā par čempioniem kļuva Spānijas futbolisti.

UEFA Nāciju līgas spēļu rezultāti

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) Nāciju līgas otrdienas spēļu rezultāti:

A3 grupa:

  • Ungārija - Bosnija un Hercegovina 0:0 (0:0);
  • Nīderlande - Vācija 2:2 (1:2);

B1 grupa:

  • Albānija - Gruzija 0:1 (0:0);
  • Čehija - Ukraina 3:2 (2:1);

B2 grupa:

  • Anglija - Somija 2:0 (0:0);
  • Īrija - Grieķija 0:2 (0:0);

C4 grupa:

  • Ziemeļmaķedonija - Armēnija 2:0 (0:0);
  • Latvija - Fēru salas 1:0 (0:0);

D2 grupa:

  • Andora - Malta 0:1 (0:1).