Ne Mesi, ne Ronaldu netiek iekļauti "Zelta bumbas" finālistu vidū
foto: AFP/Scanpix
Krištianu Ronaldu un Lionels Mesi mākslinieki interpretācijā.
Futbols
2024. gada 5. septembrī, 10:34

Ne Mesi, ne Ronaldu netiek iekļauti "Zelta bumbas" finālistu vidū

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ne argentīnietis Lionels Mesi, ne portugāļu superzvaigzne Krištianu Ronaldu šogad nav iekļauti 30 "Ballon d'Or" jeb "Zelta bumbas" balvas futbolā nominantu skaitā.

Ne Mesi, ne Ronaldu netiek iekļauti "Zelta bumbas"...

Mesi pagājušajā gadā ieguva savu astoto "Zelta bumbu", kas tiek pasniegta labākajam pasaules futbolistam. 37 gadus vecais argentīnietis šoreiz nav 30 pretendentu skaitā, lai gan jūlijā ar Argentīnas izlasi uzvarēja "Copa America" turnīrā.

Bijusī "Barcelona" superzvaigzne, kas tagad spēlē futbolu Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) klubā Maiami "Inter", arī 2022. gadā nebija nominēts balvai, ko saņēma francūzis Karims Benzemā. Tomēr pagājušajā gadā Mesi balvu pēc uzvaras Argentīnas izlases sastāvā Pasaules kausa izcīņā Katarā atguva. Tāpat kā Mesi vieta nominēto skaitā nav atradusies pieckārtējam balvas ieguvējam 39 gadus vecajam portugālim Krištianu Ronaldu.

Tiek lēsts, ka starp favorītiem uz uzvaru ir Brazīlijas uzbrucējs Vinisiuss Žuniors kopā ar vēl sešiem Madrides "Real" komandas spēlētājiem, kuri pagājušajā sezonā uzvarēja "La Liga" un Čempionu līgā.

Džūds Belingems, Dani Karvahals, Tonijs Kross, Antonio Rīdigers un Federiko Valverde, kā arī no Parīzes "Saint-Germain" uz "Real" vasarā pārnākušais Kilians Mbapē ir balvas kandidātu sarakstā.

Spānijas izlasi, kas uzvarēja šā gada Eiropas čempionātā, pārstāv Karvahals, Alehandro Grimaldo, Dani Olmo, Rodri, Niko Viljamss un Lamins Jamals.

Mančestras "City" pārstāv norvēģu izcilnieks Ērlings Holanns, bet Anglijas izlasi un Minhenes "Bayern" - uzbrucējs Harijs Keins.

Šavi Alonso, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Leverkūzenes "Bayer" uzvarēja Vācijas bundeslīgā, ir viens no favorītiem labākā trenera kategorijā. Viņa sāncenšu vidū ir Madrides "Real" treneris Karlo Ančeloti un Spānijas izlases galvenais treneris Luiss de la Fuente.

Sievietēm "Zelta bumbu" savā īpašumā cer saglabāt "Barcelona" un Spānijas izlases spēlētāja Aitana Bonmati. Balvai ir nominētas arī kādreizējās balvas ieguvējas norvēģiete Ada Hegerberga un spāniete Aleksija Puteljasa, kā arī piecas olimpiskās čempiones ASV izlases rindās Sofija Smita, Malorija Svonsone, Trinitija Rodmena, Lindsija Horana un vārtsardze Alisa Neiere.

"Zelta bumbas" pasniegšanas ceremonija Parīzē notiks 28. oktobrī. Par prestižāko individuālo balvu futbolā balso žurnālisti no FIFA pasaules ranga pirmā simtnieka valstīm.