Parariteņbraucējs Gailišs pārsit riepu un spiests samierināties ar 13. vietu
foto: Ausma Cīrulniece/LPK
Oskars Gailišs individuālajā braucienā.
Citi sporta veidi

Parariteņbraucējs Gailišs pārsit riepu un spiests samierināties ar 13. vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas parasportists Oskars Gailišs trešdien ieņēma 13. vietu Parīzes paralimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās individuālajā braucienā C-4 grupā.

Parariteņbraucējs Gailišs pārsit riepu un spiests ...

Riteņbraucējiem veicot 28,3 kilometrus garu distanci, Gailišs finišēja 44 minūtēs un 30,48 sekundēs. Pirmajā starpfinišā viņam bija pirmspēdējais, 12. rezultāts, bet pārējos trīs - 13. vieta.

Par čempionu kļuva francūzis Kevins Lekunfs, kurš finišēja 36 minūtēs un 46,49 sekundēs, 31,89 sekundes lēnāks bija viņa tautietis Gatjēns Leruso, bet vienu minūti un 19,45 sekundes atpalika spānis Damjans Ramoss-Sančess. Gailišs čempionam zaudēja septiņas minūtes un 43,09 sekundes.

Kā sarunā Latvijas Televīziju atzina Gailišs vienā no nobraucieniem viņš pret apmali atsitis aizmugurējo riteni, pārplēšot to. Ilgāku laiku nācās gaidīt tehnisku palīdzību, kā rezultātā zaudējis vismaz divas trīs minūtes, turklāt pēc tam nav spējis atgūt sākumā labi uzņemto ritmu.

"Viss kā parasti - kā pa viļņiem. Ir brīži, kad viss šķiet ļoti labi, bet pēc tam "aiziet ciet". Tas ir normāli. Grūtības ir jāiztur, lai varētu turpināt. Trase bija ļoti tehniska, pārsitu riepu un zaudēju apmēram 2-3 minūtes. Fiziski biju gatavs, un pašreizējie rādītāji ir vieni no labākajiem - 260 vati un maksimālais ātrums 64 kilometri stundā. Braucu ar pilnu atdevi, un viss noritēja pēc plāna - diezgan mierīgi. Nebiju ļoti agresīvs, bet arī palielināju ātrumu," stāstīja Gailišs.

Šajā distancē spēkojās 13 riteņbraucēji no 11 valstīm.

Gailišam šajās paralimpiskajās spēlēs paredzēts piedalīties arī grupas braucienā. Paralimpisko spēļu debitants Gailišs piedalījās arī sacensībās treka riteņbraukšanā, kur bija 23. individuālajā braucienā un 11. iedzīšanā.