Zināmi RFS pretinieki UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā
foto: LETA
Futbola kluba "RFS" spēlētāji.
Futbols

Zināmi RFS pretinieki UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Divas no Latvijas čempiones futbolā RFS pretiniecēm UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā būs Vācijas bundeslīgas vienība Frankfurtes "Eintracht" un Nīderlandes klubs Amsterdamas "Ajax", noskaidrojās piektdien Monako notikušajā izlozē.

Zināmi RFS pretinieki UEFA Eiropas līgas pamatturn...

Ar "Eintracht" rīdzinieki tiksies viesos, bet ar "Ajax" - mājās. Tāpat RFS jātiekas mājās ar Saloniku PAOK, Stambulas "Galatasary" un Briseles "Anderlecht", kā arī viesos ar Telavivas "Maccabi" un Kijivas "Dynamo", visticamāk, ārpus Izraēlas un Ukrainas, un Bukarestes FCSB. Latvijā mājas spēles pamatturnīrā RFS var aizvadīt tikai "Skonto" stadionā un Daugavas stadionā.

Pirms izlozes 36 komandas pēc UEFA klubu ranga tika sadalītas četros grozos, RFS nonākot ceturtajā no tiem. Pamatturnīrā, kas norisināsies no 25.septembra līdz 30.janvārim, komandas aizvadīs mačus pret astoņām dažādām pretiniecēm, tiekoties ar divām komandām no katra groza.

Pamatturnīra astoņas labākās komandas nodrošinās vietas astotdaļfinālā, 9. līdz 24.vietas īpašnieces cīnīsies izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, savukārt pārējām vienībām starptautiskā sezona būs noslēgusies. Šāds formāts UEFA Eiropas līgā tiks izspēlēts pirmo reizi, aizstājot tradicionālo grupu turnīru.

RFS ir otrā Latvijas komanda aiz "Ventspils", kas iekļuvusi UEFA Eiropas līgas pamatturnīrā, vairs neeksistējošajam Kurzemes klubam to iespējot 2009./2010.gada sezonā. Pirms diviem gadiem RFS cīnījās pamatturnīrā UEFA Konferences līgā, kas ir Eiropā pēc spēka trešais klubu turnīrs.

RFS Eiropas kausu sezonu sāka Čempionu līgā, pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 7:0 uzvarot Ziemeļīrijas čempioni "Larne", bet otrajā kārtā ar 1:7 piekāpjoties Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt" un nonākot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā, kur divu spēļu summā ar 9:0 sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma".