Hokejs
2024. gada 29. augustā, 12:07

"Drāma neizpaliek," Artūrs Irbe komentē Artūra Šilova veselības stāvokli. VIDEO

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases vārtsargu treneris Artūrs Irbe komentējis vārtsarga Artūra Šilova veselības stāvokli.

"Drāma neizpaliek," Artūrs Irbe komentē Artūra Šil...

"Drāma neizpaliek. Labā ziņa ir tā, ka mums ir Kristers [Gudļevskis]. Cilvēks kā tankā. Ir iemests dažādās situācijās un milzīga pieredze, briedums," sacīja Irbe. Pēc trenera teiktā, Šilovam bijusi "ražīga vasara". "Noslogotākā un ar nopietnāko treniņu ciklu, diemžēl kaut kur, acīmredzot, mazliet dabū pārslodzi." Irbe norādīja, ka Šilovs nelielas sāpes sācis izjust iepriekšējā nedēļā. 

"Ja manā laikā es ar saviem gabarītiem nevarēju atļauties visu laiku iet lejā uz ceļiem, tad Artūrs šajā hokejā ar saviem gabarītiem ir spiests iet lejā uz ceļiem, un tiek gūti triecieni. Līdz ar to šāds spēles veids un šāda tipa mikro trauma neļauj komfortabli izpildīt visas vajadzīgās kustības." Tomēr Irbe izteica cerību, ka līdz NHL sezonai "visam vajadzētu būt kārtībā."

Jauns.lv iepriekš vēstīja, ka vārtsargam Artūram Šilovam neatlabstot no traumas, Latvijas vīriešu hokeja izlase Rīgā notiekošajam Milānas un Kortīnas 2026. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram pieteikusi Ēriku Vītolu, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas izlase turnīram, kas sāksies jau ceturtdien, pieteikusi trīs vārtsargus, astoņus aizsargus un 14 uzbrucējus.

Sākotnēji turnīram bija plānots pieteikt Šilovu, kuram neizdevās pietiekami ātri atlabt no ceļgala saites iekaisuma, kas liedz piedalīties turnīra spēlēs ar maksimālu atdevi. Šis savainojums varētu apdraudēt jaunās sezonas sākumu NHL klubā Vankūveras "Canucks". Latvijas hokeja valstsvienība olimpiskā turnīra sastāvam pieteikusi vārtsargu Vītolu, kurš vēl vakar aizvadīja spēli Somijas klubā Jiviskeles JYP un šodien jau kāps uz ledus ar Latvijas izlasi.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas turnīrā personisku iemeslu dēļ Latvijas izlasei nevar palīdzēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji Teodors Bļugers un Elvis Merzļikins, kā arī aizsargs Kārlis Čukste.

Gatavojoties kvalifikācijas turnīram, latvieši aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Dāniju. Pirmajā mačā latvieši piekāpās ar 2:3, bet otrajā spēlē Latvija tika pie uzvaras ar 5:3.
Latvijas izlase par ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm Milānā un Kortīnā d'Ampeco 29.augustā cīnīsies ar Slovēniju, dienu vēlāk - ar Ukrainu un 1.septembrī - ar Franciju.
Ceļazīmi uz 2026.gada olimpiskajām spēlēm izcīnīs tikai kvalifikācijas uzvarētāja.

Latvijas hokeja izlases sastāvs:

 vārtsargi - Kristers Gudļevskis (Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins", Vācija), Gustavs Grigals (Milvoki "Admirals", AHL), Ēriks Vītols (Jiviskeles JYP, Somija);

aizsargi - Uvis Balinskis (Floridas "Panthers", NHL), Jānis Jaks, Roberts Mamčics (abi - Karlovi Vari "Energia", Čehija), Kristiāns Rubīns (Plzeņas "Škoda", Čehija), Kristaps Zīle (Litvīnovas "Verva", Čehija), Ralfs Freibergs (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Markuss Komuls ("Nove Zamky", Slovākija), Oskars Cibuļskis (Herningas "Blue Fox", Dānija);

uzbrucēji - Zemgus Girgensons (Tampabejas "Lightning", NHL), Rodrigo Ābols (Filadelfijas "Flyers", NHL), Oskars Batņa (Hradeckrālovas "Mountfield", Čehija), Haralds Egle (Bratislavas "Slovan", Slovākija), Dans Ločmelis (Masačūsetsas Universitāte Emerstā, NCAA), Rūdolfs Balcers (Cīrihes "Lions", Šveice), Kaspars Daugaviņš, Renārs Krastenbergs (abi - Mihalovces "Dukla", Slovākija), Miks Indrašis (Jēvles "Brynas", Zviedrija), Mārtiņš Dzierkals (Šellefteo AIK, Zviedrija), Eduards Tralmaks (Kladno "Rytīrži", Čehija), Roberts Bukarts, Rihards Bukarts (abi - Vītkovices "Ridera", Čehija), Fēlikss Gavars (Sv. Lorenca Universitāte, NCAA).

Latvijas izlases hokejisti jautrā noskaņojumā Ostravā pozē oficiāliem foto

20. maijā Ostravā "Ostravar arēnā" notika Latvijas hokeja izlases oficiālā fotografēšanās. Pēc svētdienas vakara smagās cīņas un uzvaras pār slovākiem, ...