Skriešanas seriāls “Izskrien Rīgu” (publicitātes foto)

Skriešanas seriāla "Izskrien Rīgu" jubilejas desmitā sezona noslēdzas Ziedoņdārzā; 22.08.2024.

Rīgas un tās viesiem iecīnītais skriešanas seriāls “Izskrien Rīgu”, ko rīko “Piedzīvojumu sacensību aģentūra” sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un ...

Citi sporta veidi
2024. gada 23. augustā, 16:19

FOTO: "Izskrien Rīgu" 10 gadu jubilejas sezona lieliski noslēgusies Ziedoņdārzā ar lielu dalībnieku skaitu un titulētu sportistu uzvarām

Sporta nodaļa

Jauns.lv

22. augustā iecienītā un kupli apmeklētā skriešanas seriāla “Izskrien Rīgu” jubilejas desmitā sezona ļoti pozitīvā un draudzīgā atmosfērā noslēdzās romantiskajā Ziedoņdārzā.

FOTO: "Izskrien Rīgu" 10 gadu jubilejas sezona lie...

10 km gan posmā, gan sezonas kopvērtējumā par uzvarētājiem kļuva titulētie sportisti Andrejs Dmitrijevs un Anita Siliņa, bet 5 km Ziedoņdārza celiņos ātrāko soli parādīja Latvijas rekordists un trases autors Dmitrijs Serjogins un Māra Čaure, bet kopvērtējuma titulu ieguva Andrejs Bānis un Čaure, paziņoja organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Rīgas un tās viesiem iecīnītais skriešanas seriāls “Izskrien Rīgu”, ko rīko “Piedzīvojumu sacensību aģentūra” sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un Intervals.lv, šajā sezonā dalībnieku skaita ziņā sasniedza jaunus rekordus. Atsevišķos posmos skrējēju skaits pirmo reizi pārsniedza tūkstoti. Arī jauno un skaisto norises vietu – Ziedoņdārzu – jaukā  atmosfērā skaistu sezonas noslēgumu ieradās izbaudīt daudzi sportisti un aktīvās atpūtas cienītāji, lielais vairums no kuriem šajā sezonā piedalījās visos posmos – jūnijā Uzvaras parkā un Dzegužkalnā, jūlijā Viesturdārzā, kā augusta pirmajā dienā pie Māras dīķa. 

Šī ir  bijusi “Izskrien Rīgu” labākā sezona, kas radījusi daudziem rīdziniekiem un pilsētas visiem prieku un nodrošinājusi ceturtdienas vakaros izkustēšanos un labus treniņus draudzīgā gaisotnē ar citiem skriešanas entuziastiem. Kā katrā posmā “Baltais” sarūpēja gardumus lieliem un maziem skrējējiem, “Pica Maria” piedāvāja gardās dažāda veida picas, saldējuma kokteiļus un burbuļtējas, dalībnieki nogaršoja cepumus un galetes no Francijas zīmola “Gerblé”, veselības centrs “ARHO” fizioterapeites rūpējās par dalībniekiem, bet fizioterapeite Laura visas sezonas garumā iesildīja bērnu grupas dalībniekus. 

10km kur kopumā sacentās 230 skrējēju, jau ceturto reizi šajā sezonā pirmais finišēja daudzkārtējais triatlona čempions un “Stirnu bukā” daudzas godalgotas vietas ieguvušais Andrejs Dmitrijevs, nopelnot kopvērtējumā, kur skaitīja četrus labākos rezultātus no pieciem posmiem kopumā, maksimālo 4000 punktu skaitu. Vēl viens, kurš spēja iekļauties 34 minūtēs, bija Artūrs Silgals, kurš iepriekš skrēja 5km, bet šoreiz patraucēja trijniekā būt abiem Mārtiņiem, jo Babkins finišēja trešais, atkal esot trijniekā un tikai trīs sekundes aiz otrās vietas, bet Viesturdārza otrās vietas ieguvējam Drākem nācās samierināties ar 4. vietu. Piekto vietu ieguva pirmā posma uzvarētājs Dainis Limanāns, kuram līdz ar to otrā vieta kopvērtējumā, bet sešinieku noslēdza spēcīgs šķēršļu skrējējs Arvis Girevics.

Arī sievietēm uzvarētāja Anita Siliņa, kura šogad papildināja savu kolekciju ar dažām zelta medaļām Latvijas čempionātos, sakrāja maksimālos 4000 punktus un tāpat kā Dmitrijevs uzvarēja gan posmā, gan kopvērtējumā. Otro vietu ieguva “Stirnu bukos”  daudzas godalgas nopelnījusī Diāna Liepiņa, kurai vicelīderes statuss arī sezonas kopvērtējumā, bet trijnieku noslēdza Marta Kvisvika, kura sezonas izskaņā nopelnīja pirmo godalgu. 

5 km distancē, kur uz starta izgāja ap 400 skrējēju, pārākumu nodemonstrēja nupat Ventspils novadā “Stirnu bukā” spraigajā duelī ar citu Latvija rekordistu pirmo vietu ieguvušais Dmitrijs Serjogins, kurš tāpat kā Siliņa uzvarēja šogad Latvijas čempionātā maratonā un 10 000m, kā arī papildus pusmaratonā. Ļoti aizraujoši par otro vietu cīnījās sezonas kopvērtējuma līderis Andrejs Bānis un Alfrēds Apinis, ar ātrāko finišu spurtu pārākam esot Apinim, kurš arī iepriekš ir bijis vairākas reizes otrais. 

Sievietēm šajā īsākajā no divām distancēm tāpat kā Viesturdāzā jūlijā uzvaru svinēja “Stirnu buka” pirmo divu posmu uzvarētāja Klinta Lauska, kura citās sacensībās skrien garākas distances par 5km. Otrā atskrēja Māra Čaure, kurai divas pirmās vietas sezonas laikā un kopvērtējuma tituls. Līdzīgajā cīņā par trešo vietu sezonas vicelīdere no Salaspils Diāna Stolniece par dažām sekundēm apsteidza godalgotas vietas “Stirnu bukā” sasniegušo Rasmu Dementjevu, kura pēc bērna piedzimšanas atgriezusies sacensību apritē un piedalījās tikai noslēdzošajā posmā. Piektā finišēja šīs sezonas līdere “Patria” šķēršļu skrējienos Kristīne Vāvere, nopelnot trešo vietu kopvērtējumā.

Veterānu grupā 10 km, pateicoties noslēdzošā posma lieliskajam startam, kopvērtējuma titulu vīriešiem sīvā cīņā ar Dmitriju Čuhalovu un Valdi Rozentālu, ieguva Kaspars Rokens, bet sievietēm samērā stabila pirmā vieta Zanei Grubertei, aiz sevis atstājot Sandru Plato un Inetu Saulīti. 

5km veterāniem pārliecinošas kopvērtējuma uzvaras Uldim Sieceniekam un Inārai Lūsei. Dāmām arī stabilas otrās un trešās vietas ieguvējas Simona Zilberte un Ginta Jakoviča, bet vīriem otrās vietas ieguvējs Aigars Ansbergs tikai par 2 punktiem bija priekšā trešo vietu ieņēmušajam Harijam Zuļģim, kurš sezonu sāka ar uzvaru uzvaras parkā.  Junioriem kopvērtējumā uzvarēja triatlonisti Vakuļiči – brālis Daniils un māsa Anastasija, bet trešās vietas ieguva Stepanovu ģimenes atvases Vladislavs un Elīza.   Puišiem otrais bija skrituļslidošanā un “Stirnu bukos” panākumus guvušais Ringolds Gagainis, bet meitenēm vicelīderes statusā Emīlija Vahere-Abražune. 

Sezonas noslēgumā pirms apbalvošanas vairākas dziesmas nodziedāja X-Faktors uzvarētāja Emīlija. Ar goda kliņģeri tika apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji no visām komandām un ģimenēm, kur labākie bija SK “Bulta” un “Susuriņi”. Visiem dalībniekiem, kuri piedalījās vismaz četros posmos, saņēma pārsteiguma balvu, bet bērni – sezonas medaļu. Divi laimīgie – Andriāna Ozoliņa un Jānis Lejstrauts – ar ļoti skaļām un atraktīvām emocijām saņēma loterijā vinnētos “Garmin” pulksteņus.