Amsterdamas "Ajax" supergarā pēcspēles sitienu sērijā iekļūst Eiropas līgas "play off" kārtā; Dubras "Panevežys" turpinās Konferences līgā
foto: IMAGO/BSR Agency
Amsterdamas "Ajax" futbolisti turpinās cīņu par UEFA Eiropas līgas pamatturnīru.
Futbols
2024. gada 16. augustā, 09:57

Amsterdamas "Ajax" supergarā pēcspēles sitienu sērijā iekļūst Eiropas līgas "play off" kārtā; Dubras "Panevežys" turpinās Konferences līgā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Nīderlandes futbola klubs Amsterdamas "Ajax" ceturtdien dramatiskā veidā sasniedza UEFA Eiropas līgas "play off" kārtu, uzvaru divu maču summā pret grieķu komandu Atēnu "Panathinaikos" izcīnot vien pēc 34 pēcspēles sitienu sērijas.

Amsterdamas "Ajax" supergarā pēcspēles sitienu sēr...

Abu komandu pirmajā trešās kvalifikācijas kārtas mačā ar 1:0 viesos uzvarēja "Ajax", bet ceturtdienas spēlē Amsterdamā ar 1:0 (0:0) pamatlaikā pārāki bija "Panathinaikos", kuru rindās vārtus mača 89.minūtē guva brazīlietis Tete.

Papildlaikā vārti vairs netika gūti un uzvarētājs bija jānoskaidro 11 metru sitienu sērijā, kurā katra komanda izpildīja pa 17 sitieniem, ar 13:12 uzvarot mājiniekiem "Ajax". Pēdējā sitienu sērijā Antons Gāei no "Ajax" bija nekļūdīgs, kamēr viesiem Tonijs Vilhena vārtus neguva.

"Play off" kārtā par iekļūšanu pamatturnīrā "Ajax" tiksies ar Polijas klubu Bjalistokas "Jagiellonia".

Tikmēr Kaspara Dubras pārstāvētā Lietuvas komanda "Panevežys" Ungārijā cieta zaudēja Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas mačā. Panevēžas vienība atbildes mačā ar 0:3 (0:1) zaudēja Izraēlas vienībai Telavivas "Maccabi", divu maču summā piekāpjoties ar 1:5. Dubra devās laukumā pamatsastāvā un nospēlēja visu maču.

Vārtus pirmā puslaika kompensācijas laikā guva Dors Perecs, 54. minūtē 2:0 panāca Ošers Davida, bet 3:0 70. minūtē - Sagivs Jehezkels.

Jau ziņots, ka Čempionu līgas pirmajā kārtā Lietuvas klubs divu maču summā ar 4:1 pieveica Somijas čempioni Helsinku HJK, bet otrajā ar 1:7 piekāpās "Jagiellonia".

Izraēlas klubs iekļuva "play-off" kārtā, kur tiksies ar Serbijas klubu Bačka Topolas TSC, bet Panevēžas futbolisti sacensības turpinās UEFA Konferences līgas "play-off" kārtā, tiekoties ar Velsas vienību Osvestrijas "The New Saints".

Jau ziņots, ka trešdien UEFA Eiropas līgas "play off" kārtu sasniedza arī Latvijas čempione RFS, kas savā laukumā ar 7:0 (5:0) sagrāva Andoras vienību "Santa Coloma", svinot savu lielāko uzvaru līdzšinējos Eiropas kausu mačos un divu spēļu summā uzvarot ar 9:0. Izšķirošajā kārtā par iekļūšanu pamatturnīrā RFS tiksies ar Kipras klubu Limasolas APOEL, kas Čempionu līgas trešajā kvalifikācijas kārtā divu spēļu summā ar 0:2 piekāpās Bratislavas "Slovan".

UEFA Eiropas līgas fināls notiks 2025. gada 21. maijā Spānijas pilsētā Bilbao. Iepriekšējās sezonas finālā Dublinā itāliešu Bergāmo "Atalanta" futbolisti ar 3:0 pārspēja Leverkūzenes "Bayer" no Vācijas.