Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Francijas izlases visu laiku labākais snaiperis Olivjē Žirū debitē "Los Angeles" komandā un gandrīz gūst vārtus
Olivjē Žirū iejūtas jaunajā komandā (foto: Scanpix / USA TODAY Sports)
Futbols

Francijas izlases visu laiku labākais snaiperis Olivjē Žirū debitē "Los Angeles" komandā un gandrīz gūst vārtus

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Visu laiku rezultatīvākais Francijas izlases spēlētājs Olivjē Žirū otrdienas debitēja Ziemeļamerikas Augstākās futbola līgas (MLS) komandas "Los Angeles" rindās, dodoties laukumā Līgu kausa astotdaļfināla mačā.

Francijas izlases visu laiku labākais snaiperis Ol...

"Los Angeles" astotdaļfināla mačā savā laukumā ar 4:1 (2:1) pārspēja Sanhosē "Earthquakes", bet 37 gadus vecais Žirū laukumā devās uz maiņu 71.minūtē un mača izskaņā bija tuvu vārtu guvumam.

Ziemeļamerikas Līgu kausā startē MLS un Meksikas čempionāta (Liga MX) komandas.

Ceturtdaļfinālā 17.augustā "Los Angeles" tiksies ar Sietlas "Sounders", kamēr pārējos pāros spēkiem mērosies meksikāņu "America" ar Kolorādo "Rapids", "Mazatlan" no Meksikas un Filadelfijas "Union", kā arī Ņujorkas "City" un Kolumbusas "Crew".

Žirū līgumu ar Losandželosas klubu parakstīja maijā un 3.augustā aizvadīja pirmo treniņu. Vienošanās noslēgta uz divām sezonām ar iespēju to pagarināt vēl uz gadu.

"Vēlētos šodien spēlēt vairāk, taču tas bija labs pirmais solis. Ar nepacietību gaidu nākamo spēli," pēc mača sacīja Žirū. "Man ir jāatgūst fiziskā kondīcija. Saprotu, ko no manis gaida treneris, un centīšos pēc iespējas ātrāk būt gatavs sezonai."

Žirū ir otrais franču spēlētājs "Los Angeles" sastāvā, pievienojoties vārtsargam un bijušajam komandas biedram izlasē Igo Lorisam.

Žirū savu karjeru uzsāka "Grenoble" rindās, bet dzimtenē pārstāvēja arī "Istres", "Tours" un "Montpellier". No 2012. līdz 2018.gadam franču uzbrucējs spēlēja Anglijas premjerlīgas klubā Londonas "Arsenal", tad trīs sezonas citā Londonas klubā "Chelsea", bet pēdējās trīs sezonas Itālijas A sērijas vienībā "AC Milan".

Žirū klubu sacensībās ir triumfējis Francijas un Itālijas čempionātos, kā arī izcīnījis četrus Anglijas (FA) kausus un uzvarējis UEFA Eiropas līgā.

Francijas izlases rindās uzbrucējs debitēja 2011.gadā, kopumā nospēlējot 137 spēles un gūstot 57 vārtus, kas ir valstsvienības rekords. Žirū ir 2018.gada Pasaules kausa ieguvējs un 2022.gada finālists, 2016.gada Eiropas čempionāta finālists un 2021.gada UEFA Nāciju līgas uzvarētājs.

Pēc šī gada Eiropas čempionāta, kurā Francija pusfinālā zaudēja nākamajiem čempioniem spāņiem, Žirū karjeru izlasē noslēdza.