Ostapenko WTA rangā saglabā 11. vietu
foto: Phamai Techaphan/Shutterstock/ Vida Press
Aļona Ostapenko pirmās sacensības Ziemeļamerikā gan neaizvadīja pārāk sekmīgi, izstājoties jau otrajā kārtā.
Citi sporta veidi
2024. gada 13. augustā, 10:55

Ostapenko WTA rangā saglabā 11. vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nav mainījusi un ieņem 11. vietu.

Ostapenko WTA rangā saglabā 11. vietu...

Tikmēr šīs sezonas rangā Ostapenko ir devītā. Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja saglabājusi 136. vietu, bet Diāna Marcinkēviča arī šajā nedēļā ieņem 325. vietu. Tikmēr Anastasija Sevastova zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 370. vietu, Daniela Vismane saglabājusi 425. pozīciju, divas vietas augstāk ir Kamilla Bartone (546.), Valērijai Karginai ir sešu vietu kāpums (1154.), bet Margarita Ignatjeva zaudējusi 26 vietas (1248.).

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Koko Gofa no ASV, baltkrieviete Arina Sabaļenka un Jeļena Ribakina no Kazahstānas. Piektā ir Jasmīne Paolīni no Itālijas, aiz viņas ir amerikāniete Džesika Pegula, Džena Cjiņveņa no Ķīnas, uz astoto no devītās vietas pakāpusies griekiete Marija Sakari, no desmitās pozīcijas uz devīto pārvietojusies čehiete Barbora Krejčīkova, bet labāko desmitnieku noslēdz divas vietas zaudējusī Daniele Kolinsa no ASV.

Dubultspēļu rangā Ostapenko zaudējusi vienu vietu un ieņem 18. pozīciju, kamēr Vismanei (182.) un Semeņistajai (183.) padevies četru vietu kāpums. Marcinkēvičai kritums par vienu vietu (255.), Bartone zaudējusi trīs vietaqs (340.), bet Ignatjeva atkāpusies par 13 ailītēm (864.). Daniela Dārta Feldmane saglabājusi 1238.pozīciju, Marina Markina pakāpusies par vienu  vietu (1247.), bet Kargina noslīdējusi lejup par septiņām (1363.) vietām un Marija Semeņistaja - par 13 (1575.).

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir atguvis pozīcijas un ieņem 431. vietu.  Kārlis Ozoliņš pakāpies par vienu pozīciju uz 685. vietu, bet Mārtiņš Rocēns veicis 14 vietu kāpumu un ieņem dalītu 1318. vietu.

Ranga pirmajā piecniekā izmaiņas nav notikušas un pirmo vietu saglabā itālietis Janiks Siners, otro - serbs Novāks Džokovičs, trešo - spānis Karloss Alkarass, ceturto - Aleksandrs Zverevs no Vācijas, bet piekto - krievs Daniils Medvedevs. No astotās uz sesto vietu pakāpies krievs Andrejs Rubļovs, polis Huberts Hurkačs no sestās vietas noslīdējis uz septīto, bet no devītās pozīcijas uz astoto vietu pakāpies norvēģis Kaspers Rūds. Savukārt no desmitās uz devīto vietu augšup ticis Grigors Dimitrovs no Bulgārijas, kamēr austrālietis Alekss de Minors atkāpies no septītās uz desmito ailīti.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis ir 55 pozīcijas zemāk (332.), Štrombahs saglabājis 618.pozīciju, kamēr pārējie latviešu veikuši kāpumus - Rocēns par četrām vietām (1117.), Ozoliņš - par deviņām (dalīta 1561.), bet Daniels Tens - par septiņām (dalīta 2159.).