1dienas
19stundas
35minūtes
13sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: pludmales volejbola finālmača dīdžejs ar lielisku lēmumu kļūst par spēles varoni
foto: REUTERS/SCANPIX
Sieviešu pludmales volejbola finālā gāja karsti.
Citi sporta veidi

VIDEO: pludmales volejbola finālmača dīdžejs ar lielisku lēmumu kļūst par spēles varoni

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Piektdienas vakarā Parīzes olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbolā par zelta medaļām sacentās Brazīlijas pāris Ana Patrīsija Silva Ramosa un Eduarda Santosa Lisboa (Duda) ar Kanādas sportistēm Melisu Humanu-Paredesu un Brendiju Vilkersoni. Kā jau ierasts, mačos ar tik augstu likmi neiztiek arī bez kaislībām.

VIDEO: pludmales volejbola finālmača dīdžejs ar li...

Spēles trešajā setā situācija bija krietni nokaitēta, un vienā no epizodēm pie tīkla ar laipnībām un agresīviem žestiem apmainījās Vilkersone ar Anu Patrīsiju. Galu galā tiesnesim nācās iejaukties, lai asumi tālāk neeskalētos.

Uzreiz pēc notikušā incidenta pasākuma dīdžejs nolēma atskaņot Džona Lenona dziesmu "Imagine", kas vaininiecēm Vilkersonei un Anai Patrīsijai lika pasmaidīt un kanādietei pat aplaudēt dīdžeja rīcībai.

foto: REUTERS/SCANPIX
Konflikta risināšanā iesaistījās pat mača tiesnesis.
Konflikta risināšanā iesaistījās pat mača tiesnesis.

"Imagine" dziesmas teksta viena no rindiņām, kas arī tika atskaņota, latviski skanētu aptuveni šādi: "Iedomājies, ja visi cilvēki, dzīvotu dzīvi mierā!"

Fani tribīnēs arī pievienojās dziesmai un dejai ikoniskajam Lenona skaņdarbam, bija redzams, kā viņi šūpo savas rokas. Spēles komentētājs BBC kanālā arī bija sajūsmā par dīdžeja izdomu un radošumu:  "Viss ir kārtībā, viņa smaida, dīdžejs mēģina ar mūziku mazliet nomierināt situāciju. Tas ir brīnišķīgi."

Jauns.lv jau vēstīja, ka Latvijas pāri Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ceturtdaļfinālā uzvarējušās pasaules ranga līderes brazīlietes Eduarda Lizboa un Ana Patrisija Silva kļuva par Parīzes olimpisko spēļu čempionēm pludmales volejbolā.

Lizboa un Silva finālā ar 2-1 (26:24, 12:21, 15:10) pieveica Kanādas duetu Melisa Hjūmana-Paredesa/Brendija Vilkersone (4.), ko grupas turnīra pēdējā spēlē pieveica Latvijas pāris.

Uzvarētājām 23 punktus guva Silva, trīs no tiem sakrājot blokā, bet 21 punktu - Lizboa, vienu no tiem gūstot ar servi. Par spēles rezultatīvāko dalībnieci ar 30 punktiem kļuva Vilkersone, izceļoties ar četriem blokiem un vienu netveramu servi. Hjūmana-Paredesa sakrāja 15 punktus, trīs gūstot ar servi.

Bronzas medaļas izcīnīja Eiropas čempiones Tanja Hīberli un Nina Brunnere (7.), kuras ar 2-0 (21:17, 21:15) pārspēja Tokijas spēļu vicečempiones austrālietes Mariafi Artačo del Solaru un Talikvu Klensiju (14.).

Uzvarētājām 19 punktus guva Hīberli un 16 - Brunnere, bet Austrālijas pārim 17 punktus sakrāja Klensija un sešus - Artačo del Solara.

Jau ziņots, ka Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova ieņēma dalītu piekto vietu. Latvijas grupu turnīra pēdējā spēlē pieveica sudrabu medaļu izcīnījušās Paredesu/Vilkersoni ar 2-0 (15:21, 14:21).