Amerikānietes 4x100 stafetē izmanto Lielbritānijas kļūdu; vīriešiem amerikāņi kļūdās paši, bet uzvaru izrauj de Grase
foto: AFP/Scanpix
Šakari Ričardsone 100 metru individuālajam sudrabam pieplusojusi stafetes zeltu.
Citi sporta veidi
2024. gada 9. augustā, 22:57

Amerikānietes 4x100 stafetē izmanto Lielbritānijas kļūdu; vīriešiem amerikāņi kļūdās paši, bet uzvaru izrauj de Grase

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

ASV vieglatlētes Melisa Džefersone, Tvaniša Terija, Gabriela Tomasa un Šakari Ričardsone piektdien Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja 4x100 metru stafetē.

Amerikānietes 4x100 stafetē izmanto Lielbritānijas...

Amerikānietes finālā sasniedza rezultātu 41,78 sekundes, atgriežot sev Riodežaneiro izcīnīto olimpisko čempioņu titulu. Tokijā uzvarēja Jamaika, bet ASV ieņēma otro vietu.

Otrās ar rezultātu 41,85 sekundes bija Lielbritānijas sportistes, bet trešās - Vācijas skrējējas, kuras finišēja 41,97 sekundēs. Skrējiena pārliecinošā vadībā bija Lielbritānijas komanda, tomēr neveiksme pēdējā nomaiņā komandu uz brīdi izmeta pat no labāko trijnieka, tomēr beigās izdevās izcīnīt sudraba medaļas.

Tikmēr vīriešiem šādā pašā stafetē uzvarēja Kanādas vieglatlēti Ārons Brauns, Džeroms Bleiks, Brendons Rodnijs un Andrē de Grase.

Kanādieši finālā sasniedza rezultātu 37,50 sekundes, Tokijas spēļu sudraba medaļas nomainot pret zelta. Kanādieši šajā disciplīnā pēdējoreiz bija uzvarējuši 1996. gadā Atlantā.

Otrie ar jaunu Āfrikas rekordu 37,57 sekundes finišēja DĀR sportisti, bet trešie  - Lielbritānijas skrējēji, finišējot 37,61 sekundē.

Ceturtie ar rezultātu 37,68 sekundes bija Tokijas spēļu uzvarētāji itāļi, bet ASV kvartets, kas startēja bez Noā Lailsa, kuram konstatēta saslimšana ar Covid-19, tika diskvalificēts par stafetes maiņu ārpus maiņas koridora. Turklāt tas notika tik neveikmīgi, ka vadībā bijusī komanda noslīdēja uz skrējiena apakšgalu.

Interesanti, ka nomaiņas problēmu dēļ nemaz finālā nespēja iekļūt vēl vieni no pēdējo gadu favorītiem jamaikieši.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.