1dienas
19stundas
31minūtes
26sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Amerikāņu vieglatlēte Maklaflina-Levrona izcīna zeltu un labo pasaules rekordu; arī sieviešu tāllēkšanā zelts ASV, bet šķēpmešanā Pakistānai
foto: EPA/Scanpix
ASV barjersprintere Sidnija Maklaflina-Levrona labojusi pašai iepriekš piederējušo pasaules rekordu.
Citi sporta veidi

Amerikāņu vieglatlēte Maklaflina-Levrona izcīna zeltu un labo pasaules rekordu; arī sieviešu tāllēkšanā zelts ASV, bet šķēpmešanā Pakistānai

Jauns.lv/LETA

ASV vieglatlēte Sidnija Maklaflina-Levrona ceturtdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ar jaunu pasaules rekordu uzvarēja 400 metru barjerskrējienā, aizstāvot savu pirms trim gadiem Tokijā izcīnīto titulu.

Amerikāņu vieglatlēte Maklaflina-Levrona izcīna ze...

Maklaflina-Levrona uzvarēja ar rezultātu 50,37 sekundes, savu iepriekšējo sasniegumu, kas sasniegts jūnija beigās ASV atlases sacensībās, pārspējot par 0,28 sekundēm. Viņas kontā ir arī uzvara Tokijas spēlēs 4x400 metru stafetē.

Personisko rekordu 51,87 sekundes sasniedza arī uzvarētājas tautiete Anna Kokrela, bet trešā ar rezultātu 52,15 sekundes bija nīderlandiete Femke Bola, atkārtojot pirms trim gadiem sasniegto.

Arī tāllēkšanā pie zelta tika ASV, jo uzvarējja Tara Deivisa-Vudhola. Tālākais lēciens pasaules vicečempionei amerikānietei padevās ceturtajā mēģinājumā, septiņus metrus pārsniedzot arī otrajā lēcienā (7,05 metri). Otro vietu izcīnīja Tokijas spēļu čempione un šā gada Eiropas čempione no Vācijas Malaika Mihambo, kura aizlēca 6,98 metru tālumā, bet trešo vietu ar 6,96 metrus tālu lēcienu izcīnīja amerikāniete Džezmina Mūra, kura Parīzē bija trešā arī trīssoļlēkšanā.

Tikmēr šķēpmešanā uzvarēja Pakistānas pārstāvis Aršads Nadīms, izcīnot savai valstij pirmo medaļu vieglatlētikas vēsturē. Nadīms uzvarēja ar otrajā metienā sasniegtu jaunu olimpisko rekordu 92,57 metri.

90 metrus 27 gadus vecais pasaules vicečempions pārsniedza arī pēdējā mēģinājumā, šķēpu raidot 91,79 metru tālumā.

Sudraba medaļu ar 89,45 metriem izcīnīja Tokijas spēļu čempions un pasaules čempions Indijas šķēpmetējs Nīrajs Čopra, bet bronzas medaļa ar 88,54 metrus tālu metienu tika Grenādas vieglatlētam Andersonam Pītersam.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas sacensībās Patriks Gailums ar rezultātu 77,26 metri ieņēma 25.vietu, bet Gatis Čakšs palika bez rezultāta.

Trīs Latvijas vieglatlēti Gunta Vaičule, Patriks Gailums un Gatis Čakšs 6. augustā aizvadījuši kvalifikācijas sacensības Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Vaičule, Gailums un Čakšs aizvada kvalifikācijas sacensības Parīzes olimpiskajās spēlēs

Trīs Latvijas vieglatlēti Gunta Vaičule, Patriks Gailums un Gatis Čakšs 6. augustā aizvadījuši kvalifikācijas sacensības Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Savukārt ASV vieglatlēts Grānts Holovejs uzvarēja 110 metru barjerskrējienā. Pirms trim gadiem Tokijā otrajā vietā finišējušais amerikānis uzvarēja ar rezultātu 12,99 sekundes. Otrais ar rezultātu 13,09 sekundes bija uzvarētāja tautietis Deniels Robertss, bet trešais ar trīs sekundes tūkstošdaļas sliktāku rezultātu - jamaikietis Rašīds Brodvels.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11. augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.