Svarcēlājam Ritvaram Suharevam olimpiskās spēles beidzas īsti nesākoties
foto: Edijs Pālens/LOK/LETA
Ritvars Suharevs skaidro, ka bieži savainotais plecs gluži vienkārši lec ārā no vietas, ka neļauj tehniski pareizi pacelt pat tādu svaru, kas ikdienā latvietim problēmas nesagādātu.
Citi sporta veidi

Svarcēlājam Ritvaram Suharevam olimpiskās spēles beidzas īsti nesākoties

Jauns.lv/LETA

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs ceturtdien Parīzes olimpiskajās spēlēs svara kategorijā līdz 73 kilogramiem raušanā nepacēla sākuma svaru un pēc otrā mēģinājuma no sacensību turpināšanas atteicās, sacensības beidzot bez rezultāta.

Svarcēlājam Ritvaram Suharevam olimpiskās spēles b...
Svarcēlājs Ritvars Suharevs piedalās svarcelšanas sacensībās 2024.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē.

Ritvars Suharevs piedalās Parīzes olimpiskajās spēlēs svarcelšanā

Latvijas svarcēlājs Ritvars Suharevs savainojuma dēļ Parīzes olimpiskajās spēlēs palika bez rezultāta.

Vienīgais Latvijas svarcēlājs spēlēs raušanā sāka ar paceltu 147 kilogramus smagu stieni, taču neviens no trim tiesnešiem mēģinājumu neieskaitīja tehniskas kļūdas dēļ, svaru virs galvas dabūjot ar saliektu elkoni. Atkārtoti ceļot 147 kilogramus, stieni neizdevās dabūt virs galvas.

Trešajam mēģinājumam bija pieteikti 150 kilogrami, taču sportists uz paaugstinājuma nedevās, no mēģinājuma atsakoties.

Gan pēc pirmā, gan otrā mēģinājuma Suharevs pa taisno devās pie fizioterapeita Arņa Noveičuka, kurš pievērsa uzmanību sportista plecam.

Pats Suharevs skaidroja, ka jau sildoties jutis plecu, kas liedza pacelt abas reizes un turpināt sacensības nebija iespējams. Sāpošais plecs arī bija iemesls, kāpēc tika izlemts šodien sākt ar tik mazu svaru, bet jau sildoties bija jūtams, ka būs nopietnas problēmas.

"Jau pēc iesildīšanās bija jūtīgs plecs, kaut arī dakteri izdarīja visu. Izmantojām teipus, lai varētu vairāk noturēt, bet nevarēju noturēt svaru, plecs lec ārā. Varu uzraut virs galvas, bet nevaru noturēt. Pat nav ko komentēt," sarunā ar Latvijas Televīziju (LTV) atzina Suharevs.

"Pēc operācijām vienmēr lec plecs ārā, bet pēdējos mēnešos diezgan jūtīgi. Cerēju uz labāku rezultātu un domāju, ka šodien izturēs," turpināja Suharevs, kuram iepriekš tika veikta labā pleca operācija.

Pirmais mēģinājums Suharevam bija teju izdevies, taču viņš atklāja, jau tajā patraucējis plecs. "Likās, ka noturēšu, bet nogāja uz leju un uzreiz bija neieskaitīts mēģinājums. Otrajā darīju visu, bet nenoturējās," piebilda sportists.

Viņš atzina, ka raušanā plānoja tikt galā ar 150 kilogramiem, kas ļautu ieņemt augstu pozīciju. "Cerēju to izraut un jau būtu labi. Nekāds uztraukums nav, tikai trauma. Pirmo reizi dzīvē neko nepacēlu raušanā. Mēģināju iesildīšanās laikā 110 kilogramus, bet par to nesanāca. Jūtos, ka esmu visus pievīlis," izcēla Latvijas svarcēlājs.

Pirms trim gadiem Tokijā Suharevs finišēja sestais svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.