"Atletico" par 95 miljoniem eiro no Mančestras "City" iegādāsies Alvaresu
foto: picture alliance / firo Sportphoto
Hulians Alvaress.
Futbols

"Atletico" par 95 miljoniem eiro no Mančestras "City" iegādāsies Alvaresu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Spānijas futbola klubs Madrides "Atletico" no Anglijas čempionvienības Mančestras "City" par 95 miljoniem eiro piekritusi iegādāties argentīniešu uzbrucēju Hulianu Alvaresu, vēsta vairāki Spānijas un Anglijas mediji.

"Atletico" par 95 miljoniem eiro no Mančestras "Ci...

Tiek ziņots, ka "Atletico" par 24 gadus veco uzbrucēju "City" maksās 75 miljonus eiro, bet papildus izmaksas varētu sasniegt vēl 20 miljonus eiro.

"City" vēsturē šis ir lielākais pārdošanas darījums, pārspējot Rahīma Stērlinga pāriešanu uz "Chelsea" par 50 miljoniem sterliņu mārciņu (apmēram 70 miljoni eiro) 2022.gadā.

Argentīnas izlases uzbrucējs Alvaress uz "City" pārcēlās no pašmāju Buenosairesas "River Plate" 2022.gadā par 20 miljoniem eiro un kopumā visos turnīros 106 spēlēs guva 36 vārtus.

Jau savā pirmajā sezonā mančestriešu rindās Alvaress izcīnīja piecas trofejas, triumfējot premjerlīgā, Anglijas (FA) kausā, UEFA Čempionu līgā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules klubu kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā premjerlīgā 36 mačos Alvaress izcēlās ar 11 precīziem sitieniem, bet kopumā 54 spēlēs guva 19 vārtsus.

Ar Argentīnas izlasi, kurā uzbrucējs aizvadījis 36 spēles un guvis deviņus vārtus, viņš kļuva par 2022.gada Pasaules kausa ieguvēju, kā arī 2021. un 2024.gada "Copa America" čempionu.

Tiek vēstīts, ka "Atletico" vienojusies arī ar citu premjerlīgas klubu "Chelsea" par pussarga Konora Galahera piesaistīšanu. Šis transfērs madridiešiem izmaksās 38 miljonus eiro.

Aizvadītajā sezonā 24 gadus vecais Anglijas izlases pussargs "Chelsea" rindās premjerlīgā 37 spēlēs guva piecus vārtus, bet kopumā 50 mačos izcēlās ar septiņiem trāpīgiem sitieniem.

Anglijas izlasē Galahers aizvadījis 18 spēles, esot vienības sastāvā arī šī gada Eiropas čempionātā, kurā angļi izcīnīja sudraba godalgas.

"Atletico" pagājušajā sezonā "La Liga" kopvērtējumā ierindojās ceturtajā vietā, no čempioniem Madrides "Real" atpaliekot 19 punktus.