"Auda" pārliecinoši apspēlē "Cliftonville" un iekļūst Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā; RFS zaudē arī mājās
foto: Kristiāns Putniņš/TonyBet virslīga
"Auda" futbolisti uzklausa galvenā trenera Zorana Zeļkoviča norādījumus.
Futbols
2024. gada 31. jūlijā, 20:16

"Auda" pārliecinoši apspēlē "Cliftonville" un iekļūst Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā; RFS zaudē arī mājās

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas futbola klubs "Auda" trešdien savā laukumā svinēja uzvaru mačā ar Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville" un iekļuva UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā.

"Auda" pārliecinoši apspēlē "Cliftonville" un iekļ...

"Auda" "Skonto" stadionā ar 2:0 (0:0) pieveica Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville", divu spēļu summā uzvarot ar 4:1.

Piektajā minūtē vienatnē ar viesu vārtsargu Deividu Odumosu izskrēja Abdulrahmans Taivo, taču pēc vārtsarga apspēlēšanas un sitiena no šaura leņķa vārtos lidojošo bumbu atvairīja laukuma spēlētājs. Devītajā minūtē pēc Brunu Tavareša piespēles no kreisās puses Taivo no vārtsarga līnijas sita ar galvu, taču netrāpīja vārtos. Mājiniekiem gandrīz nepārtraukti turpinot uzbrukt, vēl vienu Taivo sitienu ar galvu 36.minūtē tvēra Odumosu. Puslaika beigās viesi tika arī līdz "Audas" vārtiem, taču sitienu vārtu četrstūrī nebija.

Mājinieku centieni uzbrukumā vainagojās ar panākumiem 51. minūtē, kad pēc Mora Talas piespēles ātrajā uzbrukumā pa labo malu viesu soda laukumā ieskrēja Abioduns Ogunniji. Ogunniji ar māņu kustībām atbrīvojās vispirms no Lūka Konlana, tad Šona Leparda un pa zemi raidīja bumbu vārtos - 1:0. Desmit minūtes vēlāk pie vārtu guvuma beidzot tika aktīvais Taivo. Pēc Mateusa Klementes tālas piespēles Taivo saglabāja bumbu cīņā ar Lepardu un ar kreiso kāju garām vārtsargam ieripināja bumbu vārtu labajā stūrī - 2:0.

Fani dodās skatīties "Auda" spēli pret Ziemeļīrijas vienību.

Fani dodas skatīties "Auda" spēli pret Ziemeļīrijas vienību

Latvijas futbola klubs "Auda" trešdien savā laukumā svinēja uzvaru mačā ar Ziemeļīrijas vienību "Cliftonville" un iekļuva UEFA Konferences līgas kvalifikācijas ...

Pagājušajā nedēļā Belfāstā notikušajā cīņā ar 2:1 uzvarēja "Auda". Uzvarētāji kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar "Drita" no Kosovas, bet zaudētājiem Eiropas kausu sezona ir beigusies. 

"Auda" Latvijas meistarsacīkstēs ieņem piekto vietu, bet "Cliftonville" Ziemeļīrijas čempionātu uzsāks vien augusta sākumā, taču pagājušajā čempionātā klubs ieņēma trešo vietu.

Pirmajā kārtā "Auda" divu spēļu summā ar 3:0 pārspēja Fēru salu komandu Touršhavnas B36, bet "Cliftonville" sacensības sāka no otrās kārtas. Pagājušajā sezonā "Auda" debitēja UEFA Eiropas Konferences līgā, divu maču summā ar 2:5 piekāpjoties Slovākijas vienībai Trnavas "Spartak".

"Cliftonville" kopš 1979./1980. gada sezonas šī jau ir 16.sezona Eiropas kausos, taču nākamo kārtu izdevies sasniegt vien četrreiz.

Jau ziņots, ka "Liepāja" kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās Fēru salu komandai Leirvikas "Vikingur", bet "Riga" pagājušajā nedēļā ar panākumu sāka kvalifikācijas otro kārtu, savā laukumā ar 1:0 pārspējot Polijas vicečempioni Vroclavas "Šlask", un atbildes spēli Vroclavā aizvadīs ceturtdien.

Tikmēr Latvijas čempionvienība futbolā RFS savā laukumā cieta zaudējumu UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrās kārtas duelī un sacensības turpinās Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā. RFS ar 1:3 (1:1) piekāpās Norvēģijas zelta medaļniecei "Bodo"/"Glimt", divu spēļu summā piekāpjoties ar 1:7.

14. minūtē pēc Ismaela Diomandē tālās piespēles bumbu pie gala līnijas labajā soda laukuma pusē panāca Sedriks Kuadio, piespēlējot bumbu atpakaļ uz soda laukuma līnijas vidu, kur to vārtos raidīja Jānis Ikaunieks - 1:0.

37.minūtē pēc Norvēģijas komandas brīvsitiena izspēles RFS vārtsargs Fabriss Ondoa pārkāpa noteikumus pret Oskaru Kapskarmo, kurš gaisa divcīņā bija pirmais pie bumbas, sitot pāri vārtiem. Pēc videoatkārtojuma noskatīšanās tiesnesis Viktors Kopijevskis norādīja uz 11 metru atzīmi un piešķīra Ondoam dzelteno kartīti, kas viņam šajā turnīrā bija jau otrā.

Ar 11 metru sitienu Jenss Hauge rezultātu izlīdzināja, viegli sitot vārtu kreisajā apakšējā stūrī, bet vārtsargam lecot uz pretējo stūri - 1:1.

71.minūtē Daniels Balodis aizsardzības labajā pusē cīņā ar Haugi kavēja viesu uzbrucēju, taču bumba vārtu priekšā atlēca pie Kaspera Hega, kurš to raidīja pustukšos vārtos.

Tomēr videoatkārtojums liecināja, ka vārti aizmugures dēļ nav jāskaita, un rezultāts palika 1:1.

82.minūtē viesi tomēr izvirzījās vadībā pēc Ulrika Saltnesa sitiena ārpus soda laukuma vārtu kreisajā apakšējā stūrī - 2:1 "Bodo"/"Glimt" labā.

88.minūtē rezultāts kļuva 3:1 Norvēģijas vienības labā, pēc Adama Sērensena piespēles no kreisās laukuma puses no vārtu priekšas vārtus guva Hegs.

Pagājušajā nedēļā Norvēģijā rīdzinieki zaudēja ar 0:4, tādējādi sasniegt nākamo kārtu Čempionu līgā būs grūts uzdevums, toties būs iespēja sezonu turpināt līmeni zemākos Eiropas turnīros. 

Uzvarētāja divu maču summā kvalifikācijas trešajā kārtā stāsies pretī Latvijas futbolista Kaspara Dubras pārstāvētajai Lietuvas čempionei "Panevežys" vai Polijā zelta medaļas izcīnījušajai Bjalistokas "Jagiellonia". Arī šī pāra pirmajā mačā ar 4:0 pārāki bija favorīti poļi.

RFS UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā tiksies ar Andoras vienību "Santa Coloma", kas trešdien arī atbildes spēlē viesos ar 0:1 zaudēja dāņu klubam "Midtjylland", "Midtjylland" divu spēļu summā uzvarot ar 4:0.

Lai iekļūtu Čempionu līgas pamatturnīrā, ir jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas un "play-off" kārta.

Norvēģijas vienība bija brīva no kvalifikācijas pirmās kārtas, bet RFS divu maču summā ar 7:0 uzvarēja Ziemeļīrijas čempioni "Larne". Abas komandas ir nacionālo čempionātu līderes. 

Pagājušajā gadā RFS startēja UEFA Eiropas Konferences līgas turnīrā, kur tika līdz otrajai kārtai, kurā ar 1:4 atzina Azerbaidžānas kluba Masaziras "Sabah" pārākumu.

"Bodo"/"Glimt" pagājušajā sezonā pārvarēja trīs kvalifikācijas kārtas un izšķirošo "play-off" kārtu un spēlēja Konferences līgas grupu turnīrā. Būdes komanda ieņēma otro vietu apakšgrupā, bet izslēgšanas spēlēs zaudēja pirmajā kārtā, divu maču summā ar 2:3 piekāpjoties Amsterdamas "Ajax".