Ostapenko WTA rangā saglabājusi 11. vietu; Štrombaham neliels kritums
foto: Edijs Pālens/LETA
Aļona Ostapenko jau trešo reizi karjerā nav spējusi pārvarēt olimpisko spēļu pirmo kārtu.
Citi sporta veidi
2024. gada 29. jūlijā, 11:35

Ostapenko WTA rangā saglabājusi 11. vietu; Štrombaham neliels kritums

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunākajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) rangā savu pozīciju nemaina un ieņem 11. vietu.

Ostapenko WTA rangā saglabājusi 11. vietu; Štromba...

Ostapenko aizvadītajā nedēļā piedalījās Parīzes olimpisko spēļu turnīrā, kurā zaudēja pirmajā kārtā. Olimpiādes turnīrā tenisistes nepelna punktus WTA rangā. 2024. gada sezonas rangā Ostapenko ir devītā. Astoņas labākās spēlētājas gada griezumā piedalīsies sezonas noslēguma finālā "WTA Finals".

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un Kolumbijas tenisistes Kamilas Osorio 2024.gada vasaras olimpisko spēļu tenisa turnīra pirmās kārtas spēle.

Aļona Ostapenko pret Kamilu Osorio aizvada Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēli

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko Parīzes olimpisko spēļu pirmās kārtas spēlē spēkojas ar kolumbieti Kamilu Osorio.

Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja ir septiņas ailītes augstāk, ieņemot 134. vietu. Diāna Marcinkēviča zaudējusi divas pozīcijas un ieņem 320.vietu, bet Anastasija Sevastova ir divas pozīcijas augstāk, ieņemot 370. vietu. Vietu zemāk ir Daniela Vismane (390.), 23 vietas augstāk ir Kamilla Bartone (607.), Valērijai Karginai ir nemainīga pozīcijas (1159.), savukārt Margaritai Ignatjevai - kritums par vienu ailīti (1219.).

Pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas, un ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, kurai seko Korija Gofa no ASV, baltkrieviete Arina Sabaļenka un Jeļena Ribakina no Kazahstānas. Piektā ir Jasmīne Paolīni no Itālijas, aiz viņas ir amerikāniete Džesika Pegula, Džena Cjiņveņa no Ķīnas un grieķiete Marija Sakari. Devītā ir amerikāniete Daniele Kolinsa, bet desmitnieku noslēdz Vimbldonas čempione čehiete Barbora Krejčīkova.

Dubultspēļu rangā Ostapenko ir saglabājusi 17. pozīciju. Nākamajām četrām latvietēm ir kāpumi - Vismanei par divām pozīcijām (174.), Semeņistajai - par piecām (197.), Marcinkēvičai - par sešām (226.), bet Bartonei - par 17 (337.). Kritumi turpretī ir Ignatjevai par 76 ailītēm (854.), Danielai Dārtai Feldmanei par sešām (1229.), Marinai Markinai par piecām (1238.) un Karginai - par četrām (1349.). 

Tikmēr Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā ir zaudējis četras pozīcijas un ieņem 431. vietu.  Kārlis Ozoliņš par astoņām pozīcijām pakāpies uz 677. vietu, bet Mārtiņš Rocēns - par 18 ailītēm atkāpies uz dalītu 1477. vietu.

Ranga pirmo vietu saglabā itālietis Janiks Siners, otro - serbs Novāks Džokovičs, trešo - spānis Karloss Alkarass, ceturto - Aleksandrs Zverevs no Vācijas un piekto - krievs Daniils Medvedevs. Sestais arī šonedēļ ir austrālietis Aleks de Minors, septīto vietu ir saglabājis polis Huberts Hurkačs, uz astoto pakāpies krievs Andrejs Rubļovs, kurš apsteidzis norvēģi Kasperu Rūdu, bet labāko desmitnieku arī šonedēļ noslēdz Grigors Dimitrovs no Bulgārijas.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis ir vienu pozīciju augstāk (262.), turpretī pārējiem latviešiem ir kritumi. Štrombahs atkāpies par 55 vietām (495.), Rocēns par četrām (1132.), Ozoliņš - par 271 (dalīta 1583.), bet Daniels Tens piedzīvojis piecu vietu lejupslīdi (dalīta 2165.).