"Audas" futbolisti uzvar "Jelgavu"; "Riga" pārspēj "Daugavpili"
foto: tonybetfan.com
Turnīra vicelīdere "Riga".
Futbols

"Audas" futbolisti uzvar "Jelgavu"; "Riga" pārspēj "Daugavpili"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Audas" komanda svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas mačā viesos ar rezultātu 3:1 (3:0) uzvarēja "Jelgavu". Savukārt, turnīra vicelīdere "Riga" ar 1:0 (0:0) izrādījās pārāka par "Daugavpili".

"Audas" futbolisti uzvar "Jelgavu"; "Riga" pārspēj...

"Audai" divreiz izcēlās Usmans Kamarā un bumbu savos vārtos ieraidīja "Jelgavas" futbolists Vladislavs Veremejevs. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Džozefs Oloko Ede. Viesi pirmo vārtus guva 25.minūtē, kad pēc meistarīgas saspēles ar Abiodunu Ogunniji izcēlās Kamarā. Četras minūtes vēlāk pēc Kamarā piespēles gar vārtiem bumbu tīklā ievirzīja Veremejevs - 2:0.

Pamatlaika pēdējā minūtē pēc Lukasa Silveiras piespēles Kamarā no soda laukuma stūra iegrieza bumbu vārtu tālajā "devītniekā" un panāca jau 3:0. Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām "Audas" pārsvaru samazināja Ede, kurš bija precīzs pēc stūra sitiena. Tikmēr "Liepājas" un "Valmieras" mačā Liepājā vārti netika gūti - 0:0 (0:0). Abas komandas gan mača gaitā trāpīja pa vārtu stabu.

"Riga" uzvar "Daugavpili"

Turnīra vicelīdere "Riga" svētdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 24.kārtas mačā mājās ar 1:0 (0:0) pārspēja "Daugavpili". "Riga" komandā vārtus guva Elbaširs Ngoms. Pirmajā puslaikā savainojuma dēļ mačs noslēdzās "Riga" aizsargam Orlando Galo, radot bažas par viņa gatavību UEFA Konferences līgas kvalifikācijas atbildes mačā. Vadībā laukuma saimnieki izvirzījās 51.minūtē, kad pēc stūra sitiena bumbu vārtos ieraidīja Ngoms.

Vispirms šodien "Liepājas" un "Valmieras" mačā Liepājā vārti netika gūti - 0:0 (0:0). Savukārt "Auda" viesos ar 3:1 (3:0) uzvarēja "Jelgavu". RFS un "Daugavpils" aizvadījušas pa 23 spēlēm, bet pārējām komandām ir par vienu maču vairāk. 

Līderpozīcijā RFS iekrājusi 59 punktus, bet "Riga" futbolistiem ir 55 punkti, kamēr stabilā trešajā pozīcijā ar 45 punktiem ir "Valmiera". Tālāk ar 34 punktiem ir "Daugavpils", 31 guvusi "Auda", pa 26 sakrājušas "Grobiņa"/LFS un "Metta", bet 23 punkti ir "Tukums 2000"/"Telms" futbolistiem. Turnīra tabulas lejasgalā ar 16 punktiem ir "Jelgava" un "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.