RFS Tukumā nonāk iedzinējos, bet izcīna pārliecinošu uzvaru; "Metta" pirmo reizi apspēlē "Grobiņu"
foto: Sanita Ieva Sparāne/TonyBet virslīga
RFS panākumā vārti un rezultatīva piespēle čehu malējam aizsargam Petram Marešam.
Futbols

RFS Tukumā nonāk iedzinējos, bet izcīna pārliecinošu uzvaru; "Metta" pirmo reizi apspēlē "Grobiņu"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

RFS sestdien Tukumā sākumā nonāca iedzinējos, tomēr turpinājumā izcīnīja pārliecinošu uzvaru "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 24. kārtas mačā.

RFS Tukumā nonāk iedzinējos, bet izcīna pārliecino...

RFS pieveica "Tukums 2000"/"Telms" ar 4:1 (1:1). 15. minūtē pēc viesu nesekmīgiem centieniem laukuma vidū pārķert bumbu divatā pret viesu vārtsargu Pāvelu Šteinboru izskrēja divi mājinieku spēlētāji. No soda laukuma kreisās puses rezultatīvi piespēlējot Arturam Krancmanim, vārtus guva Bogdans Samoilovs - 1:0 tukumnieku labā. 25. minūtē RFS rezultātu izlīdzināja pēc ātras saspēles. Jānis Ikaunieks no neliela attāluma trieca vārtos Petra Mareša no soda laukuma kreisās puses piespēlēto bumbu - 1:1. Otrā puslaika sākumā Mārtiņš Ķigurs nomainīja Luku Silagadzi, un tieši viņš pēc Ikaunieka piespēles guva vārtus 60. minūtē. Ieskrienot soda laukumā, Ķigurs vispirms ar māņu kustību atbrīvojās no diviem sedzējiem un tad raidīja bumbu zem vārtu pārliktņa - 2:1 RFS labā. Sešas minūtes vēlāk 3:1 pēc rezultatīvas Adama Marhijeva piespēles panāca Stefans Paničs, bet 80. minūtē no brīvsitiena no kreisās puses metrus trīs pirms soda laukuma vārtus guva Marešs, raidot bumbu vārtu kreisajā stūrī - 4:1.

Mājinieku futbolisti nopelnīja piecas dzeltenās kartītes, bet viesi nesaņēma nevienu kartīti. Tukumnieki pirms sestdienas cīņas uzvaru nebija svinējuši pēdējās četrās virslīgas spēlēs, tajās nopelnot divus punktus, arī pēdējā mačā ar "Metta" (0:0). Pirms spēles ar "Metta" Tukuma klubs Latvijas kausa astotdaļfinālā savā laukumā ar 2:3 piekāpās "Valmierai".

RFS, kas šobrīd pamīšus spēlē trijos turnīros - UEFA Čempionu līgā, Latvijas kausā un virslīgā, virslīgā pēdējās 11 spēlēs bija izcīnījusi desmit uzvaras, spēlējot neizšķirti vien ar "Riga" (2:2).

Uzvara pār "Daugavpili" (2:1) tika izcīnīta Latvijas kausa astotdaļfinālā, bet Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 7:0 tika pieveikta Ziemeļīrijas čempione "Larne". Otrās kārtas pirmajā spēlē izbraukumā gan tika piedzīvota sagrāve mačā ar Norvēģijas čempioni "Bodo"/"Glimt". Iepriekšējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs RFS uzvarēja ar 5:0 un 1:0.

Tikmēr "Metta" Liepājā izcīnīja uzvaru ar 2:1 2:0) pār tiešajiem konkurentiem "Grobiņu"/LFS.

18. minūtē nepārliecinoši nospēlēja mājinieku vārtsargs Artems Mališs, kurš vispirms izgāja no vārtiem, lai apturētu viesu uzbrukumu, bet pēc tam no sākuma metās paša atvairītajai bumbai pakaļ, tad skrēja atpakaļ uz vārtiem, un Moamets Korrea no soda laukuma vidus bumbu, kura pa ceļam skāra vairākus spēlētājus, raidīja vārtos - 1:0 "Metta" labā. Puslaika kompensācijas laika piektajā minūtē pretuzbrukumā Korrea guva vēl vienus vārtus. Viņš tehniski apstrādāja bumbu, pa soda laukuma kreiso pusi izgāja vienatnē ar vārtsargu un raidīja bumbu vārtos - 2:0. 80. minūtē mājinieki vienus vārtus atspēlēja. Raimonds Sāmietis pēc tālās piespēles uzvarēja gaisa divcīņu uz pretinieku soda laukuma robežas un ar galvu pāradresēja bumbu tālāk Denisam Halatam, kurš raidīja to vārtu labajā apakšējā stūrī - 1:2. Vārtsargs Alvis Sorokins bumbu skāra, bet atvairīt nespēja.

Grobiņnieki pēc trim uzvarām pēc kārtas pēdējā virslīgas mačā bija spēlējuši 0:0 ar "Valmieru", bet pirms tam Latvijas kausa cīņā ar 1:2 piekāpās "Optibet" Nākotnes līgas komandai "Leevon"/PPK. "Metta" Latvijas kausa astotdaļfināla spēlē viesos ar 4:0 pieveica trešās līgas pārstāvi "Beitar"/"Riga Mariners", bet pēdējā virslīgas cīņā spēlēja 0:0 ar "Tukums 2000"/"Telms" komandu. Grobiņas komandai vienas spēles diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Devids Dobrecovs un Emīls Knapšis. Šosezon pirmajā abu komandu savstarpējā spēlē ar 3:0 uzvarēja grobiņnieki, bet otra cīņa noslēdzās neizšķirti - 1:1.

Svētdien "Liepāja" uzņems "Valmieru", "Jelgava" - "Audu", bet "Riga" - "Daugavpili".

Līdere ar 59 punktiem 23 spēlēs ir RFS, 52 punkti ir "Riga" komandai, bet 44 punkti ir "Valmierai". 34 punkti 22 spēlēs ir "Daugavpilij", bet 28 punktus 23 mačos ir sakrājusi "Auda". 26 punkti 24 mačos ir gan "Grobiņai"/LFS, gan "Metta", bet "Tukums 2000"/"Telms" ir sakrājis 23 punktus. 16 punktus 23 mačos ir guvusi "Jelgava" un 15 punktus - "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.