Rašmanei Parīzes olimpiskajās spēlēs 23. vieta šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē
foto: Latvijas Olimpiskā komiteja
Latvijas sportiste Agate Rašmane.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. jūlijā, 15:16

Rašmanei Parīzes olimpiskajās spēlēs 23. vieta šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sportiste Agate Rašmane sestdien Šatorū Parīzes olimpiskajās spēlēs ieņēma 23.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē.

Rašmanei Parīzes olimpiskajās spēlēs 23. vieta šau...

Latvijas sportiste sašāva 570 punktus, atsevišķās sērijās sasniedzot rezultātu 94, 94, 95, 95, 95 un 97 punkti un ierindojoties 23.vietā 44 šāvēju konkurencē.

No astotās vietas viņa atpalika septiņus punktus.

Labāko rezultātu 582 punkti sasniedza Ungārijas sportiste Veronika Majore.

Rašmane olimpiskajās spēlēs debitēja pirms trim gadiem, izcīnot 19.vietu šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē un ierindojoties 37.vietā šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 metru distancē.

Jau ziņots, ka sestdien vīriešu sacensībās šaušanā ar pneimatisko pistoli desmit metru distancē 21.vietu izcīnīja Lauris Strautmanis.

Fināliem, kas notiks svētdien, kvalificējās pa astoņiem labāko rezultātu īpašniekiem.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Parīzes spēlēs Latviju pārstāv 29 sportisti 14 sporta veidos: 3x3 basketbolā, BMX superkrosā un frīstailā, daiļlēkšanā, jāšanas sportā, kalnu riteņbraukšanā, ložu šaušanā, modernajā pieccīņā, peldēšanā, pludmales volejbolā, svarcelšanā, šosejas riteņbraukšanā, tenisā un vieglatlētikā.