Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
FOTO: smaidīgas un ar medaļu cerību. Pludmales volejbolistes Graudiņa un Samoilova devušās uz Parīzi
foto: Juris Rozenbergs
Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Tokijas olimpiskajās spēlēs izcīnīja ceturto vietu.
Citi sporta veidi

FOTO: smaidīgas un ar medaļu cerību. Pludmales volejbolistes Graudiņa un Samoilova devušās uz Parīzi

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vienas no Latvijas lielākajām cerībām olimpiskajās pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastasija Samoilova 22. jūlija pēcpusdienā devušās uz Parīzi.

FOTO: smaidīgas un ar medaļu cerību. Pludmales vol...

Pludmales volejbolistes Graudiņa/Samoilova dodas uz Parīzes olimpiskajām spēlēm

Vienas no Latvijas lielākajām cerībām olimpiskajās pludmales volejbolistes Tīna Laura Graudiņa un Anastastija Samoilova 22. jūlija pēcpusdienā devušās uz Parīzi.

Kopā ar Graudiņu un Samoilovu uz olimpiskajām spēlēm dodas arī viņu treneris poļu speciālists Damians Vojtašiks.

Graudiņa un Samoilova Tokijā izcīnīja ceturto vietu, bet karjeras laikā divas reizes kļuvušas arī par Eiropas čempionēm. Pavisam noteikti viņas var saukt par vienām no medaļu pretendentēm, taču pludmales volejbolā ir pietiekami sīva konkurence un medaļas tīkos iegūt vēl vismaz desmit dāmu pāri.

Arī pašas Latvijas volejbolistes savos izteikumos neslēpj, ka medaļas ir aizsniedzamas, tomēr, lai tas notiktu, bez veiksmes neiztikt, jo konkurentu ir daudz, tāpēc lieku spiedienu sev nerada.

Graudiņa/Samoilova vietu Parīzes olimpiskajās spēlēs nopelnīja caur rangu, pēc kura noteica 18 pārus. Olimpiskās kvalifikācijas rangā tika iekļauti 12 labākie rezultāti laika posmā no 2023. gada janvāra līdz 2024. gada 9. jūnijam. Maija beigās Latvijas pludmales volejbola vadošais duets izcīnīja piekto vietu “Elite 16” turnīrā Portugālē, kas arī oficiāli garantēja vietu Parīzē. Ar 9000 punktiem tobrīd kvalifikācijas rangā latvietes bija devītās, ceļazīmi iegūstot pietiekami pārliecinoši.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā

Ieskats tikko pabeigtajā Parīzes olimpiskajā ciematā.

Izlozē Graudiņa ar Samoilovu nonākušas D apakšgrupā, kur bez viņām spēlēs arī kanādietes Brendija Vilkersone/Melisa Humana-Paredesa, šveicietes Esmē Bēbnere/Zoja Veržē-Deprē un Paragvajas duets Džuliana Poleti/Mičela Valjente. Pret Dienvidamerikas duetu latvietes vēl nekad nav spēlējušas, bet pārējiem duetiem savstarpējo spēļu bilance ir negatīva – pret kanādietēm tikai viena uzvara sešās spēlēs, bet šveicietēm zaudējums vienīgajā spēlē. Interesanti, ka Veržē-Deprē vecākā māsa Anuka ar pārinieci Joannu Heidrihu pārspēja mūsu meitenes Tokijas olimpisko spēļu bronzas mačā. Cīņā par ceļazīmi uz Pareizi veiksmīgāka bija jaunākā māsa, rangā apsteidzot tikai par vienu pozīciju. Zīmīgs fakts, ka arī Kanādu pārstāvošā Vilkersone ir dzimusi Šveicē.

Pludmales volejbola turnīrs notiks netālu no Eifeļa torņa Parīzē. Tas gaidāms no 27. jūlija līdz 10. augustam. No katras apakšgrupas divas labākās komandas un arī divas labākās trešo vietu ieguvējas sasniegs astotdaļfinālu. Vēl divas izslēgšanas spēļu dalībnieces tiks noskaidrotas starp četrām trešo vietu ieguvējām tā saucamajā “laimīgo zaudētāju” kārtā.

Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova olimpisko spēļu turnīru sāks 29. jūlijā pret Šveices duetu Bēbnere/Veržē-Deprē. 31. jūlijā otrā spēle tiks aizvadīta pret Paragvajas pludmales volejbolistēm Poleti/Valjente, bet grupu turnīrs tiks noslēgts 3. augustā pret kanādietēm Vilkersoni/Humanu-Paredesu. Ja latvietes būs “laimīgās zaudētājas”, tad jau 3. augustā būs jāspēlē par vietu astotdaļfinālā. Izslēgšanas spēļu pirmā kārta notiks 4. un 5. augustā, ceturtdaļfināli 6. un 7. augustā, pusfināli 8. augustā, bet cīņas par bronzu un zeltu 9. augustā.

Bukmeikeri pagaidām latvietēm atvēlējuši sesto augstāko koeficientu (10.00) izcīnīt zelta medaļas. Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru ieskatiem Graudiņa/Samoilova ir arī medaļu pretendentes. Tas gan būs jāpierāda arī praksē.