Luka Banki: "Mēs zaudējām finālu, taču tas nemaina, ka šis ir labs periods Latvijas basketbolā"
foto: Juris Rozenbergs
Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki neslēpj, ka ir vīlies pēc spēles pret Brazīliju.
Basketbols

Luka Banki: "Mēs zaudējām finālu, taču tas nemaina, ka šis ir labs periods Latvijas basketbolā"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki ir vīlies, ka nedeva līdzjutējiem vēl vienu iemeslu svinībām, pēc zaudējuma olimpisko spēļu kvalifikācijas finālā atzina speciālists.

Luka Banki: "Mēs zaudējām finālu, taču tas nemaina...

"Brazīlija aizvadīja neticami labu maču. Viņi jau no sākuma izmantoja savu izmēru un fizisko spēku. Sagaidījām, ka būs uztraukums laukumā. Iepriekšējā spēlē atstājām laukumā daudz enerģijas, cīnoties ar 12 atlētiskiem pretiniekiem. Šodien zem groza pretinieki visi varēja pārspēt mūs ar savu augumu," stāstīja Banki.

Lai gan Latvijas izlase palika bez ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, Banki neslēpa, ka pēdējos trīs gados ir daudz paveikts. 

"Šajā turnīrā bijām vienīgā Eiropas komanda, kas izkļuva no apakšgrupas. Lai sasniegtu finālu, pārvarējām ļoti atlētiskās Kamerūnas barjeru. Šodien sastapāmies ar realitāti, brazīliešiem aizvadot iedvesmojošu maču. Nedemonstrējām tādu enerģiju un agresivitāti, kā pirmajā mačā ar Gruziju un arī pusfinālā ar Kamerūnu," secināja Banki.

"Novērtēju, cik daudz visa valsts atbalstīja visu komandu. Man ir ļoti žēl un esmu vīlies, ka nedevām vēl vienu iemeslu svinībām. Nekad nepārstājām ticēt un cīnīties, pat tik smagā dienā, kāda bija šodien," turpināja treneris.

Banki arī uzsvēra, ja pirms trīs gadiem Latvijas panākumus varēja saukt par pelnrušķītes stāstu un komandu nepieskaitīt pie favorītiem, tagad izlasei ir uzticība un gods būt starp labākajām komandām. 

"Novērtējiet spēlētājus, kuri paveica lielisku darbu un nākotnē var palīdzēt piedzīvot vēl vairākus lieliskus brīžus," uzsvēra Banki.

"Mēs zaudējām finālu, taču tas nemaina, ka šis ir labs periods Latvijas basketbolā. Gatavojāmies katrai spēlei ar apziņu, ka varam uzvarēt. Latvijā ir mazāk nekā divu miljonu iedzīvotāju, un mēs laukumā tikāmies ar valsti, kurā ir daudzi miljoni iedzīvotāju," stāstīja Banki.

Latvijas vīriešu basketbola izlase līdz šim olimpiskajās spēlēs piedalījusies vien 1936.gadā Berlīnē. Sieviešu valstsvienība cīnījās 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu turnīrā.