foto: AP/Scanpix
NHL atklās sezonu Prāgā ar Bufalo "Sabres" un Ņūdžersijas "Devils" dueli
Pirmajā spēlē tiksies Bufalo "Sabres" un Ņūdžersijas "Devils".
Hokejs
2024. gada 3. jūlijs, 14:01

NHL atklās sezonu Prāgā ar Bufalo "Sabres" un Ņūdžersijas "Devils" dueli

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jaunā 2024./2025.gada Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona sāksies ar divām spēlēm Čehijas galvaspilsētā Prāgā, vēsta līga.

Regulārā čempionāta pirmais mačs, kurā NHL "Global Series" ietvaros tiksies Bufalo "Sabres" un Ņūdžersijas "Devils", notiks 4.oktobrī Prāgas "O2 arēnā".

"Sabres" un "Devils" nākamajā dienā Prāgā spēlēs vēl vienu reizi, bet Ziemeļamerikā pirmās spēles notiks 8.oktobrī, kad latvieša Uvja Balinska pārstāvētā pagājušās sezonas čempione Floridas "Panthers" savā laukumā uzņems Bostonas "Bruins", Sietlas "Kraken" mērosies spēkiem ar Sentluisas "Blues",  bet jaunpienācēji Jūtas klubs, kas pārņēma Arizonas "Coyotes", mājās spēlēs ar Čikāgas "Blackhawks".

Gaidāmajā sezonā "Global Series" ietvaros Eiropā spēlēs četras komandas.

Pēc "Sabres" un "Devils" mačiem Prāgā, čempione "Panthers" ar Dalasas "Stars" spēlēs Somijas pilsētā Tamperē 1. un 2.novembrī.

Pagājušās sezonas finālistu "Panthers" un Edmontonas "Oilers" pirmais duelis notiks 16.decembrī Edmontonā, bet otro spēli komandas aizvadīs 27.februārī čempionu laukumā.

NHL "Ziemas Klasikā" 31.decembrī Čikāgā tiksies vietēja "Blackhawks" un Sentluisas "Blues", bet vēl viena āra spēle norisināsies 1.martā, kad Ohaio stadionā latviešu vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" uzņēms Detroitas "Red Wings".

Gaidāmajā sezonā NHL regulārajā čempionātā no 10. līdz 21.februārim paredzēts pārtraukums, lai spēlētāji no Kanādas, ASV Somijas un Zviedrijas varētu izspēlēt "Četru Nāciju" turnīru, kas notiks Monreālā un Bostonā.

Kā ierasts, visas 32 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa 82 mačiem, tam noslēdzoties 17.aprīlī. Pēc tam sekos "play off" jeb Stenlija kausa izcīņa, kurā tiks noskaidroti čempioni.

Pagājušajā sezonā pirmo reizi vēsturē par Stenlija kausa ieguvēju kļuva Floridas "Panthers" klubs, kas finālsērijā ar 4-3 pārspēja "Edmontonas "Oilers".