Citi sporta veidi
2024. gada 2. jūlijs, 13:54

VIDEO: "Pirmais pūtiens uzrādīja 2,4 promiles!" Atklātas jaunas detaļas par negadījumu, kurā cieta Vaičule

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/Latvijas Televīzija

Avārijā cietušais Mārtiņš Vaičulis "Latvjas Televīzijai" norāda, ka dzērājšofera, kurš ietriecās viņa vadītajā spēkratā, izelpā pirmajā mērījumā tika konstatēts 2,4 promiļu liels alkohola reibums.

"Pirmais pūtiens bija 2,4, bet pēc 15 minūtēm 2,37. Bet trakākais ir tas, ka viņa draugi, kas atbrauca, visi zināja, ka viņš bija pie stūres, bet centās viņu aizstāvēt. Es ceru, ka šī būs Latvijā kā paraugprāva," vēsta Mārtiņš Vaičulis, kurš pirmo reizi pēc avārijas devās apskatīt savu negadījumā cietušo spēkratu. Vaičuļu meita, kura tikai laimīgas sakritības pēc negadījuma laikā automašīnā neatradās, no tēva, spēkrata apmeklējuma laikā, neatstājas.

Negadījumu izraisīja kāds 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš devās mājās no kādas ballītes. Negadījumā cietusī Gunta pauž sašutumu par to, ka "sabiedrībā ir cilvēki, kuri atļauj saviem iereibušajiem draugiem sēsties pie auto stūres".  Sportiste izsaka cerību, ka "šis gadījums palīdzēs kaut vienam aizdomāties par saviem līdzcilvēkiem, kas atpūšas un lieto alkoholu". "Šī varēja būt milzīga traģēdija," vēsta sprintere.

Mārtiņš atklāj, ka "avārijas laikā viņa spēkrats apmetis piecus līkumus. Pēc avārijas viņam un Guntai tika konstatēti viegli nobrāzumi un griezumi no stikliem, bet Mārtiņa mamma un tante negadījumā cieta nedaudz smagāk". Brīdī, kad tiks noteikts visu cietušo traumu smagums arī būs zināms pants, pēc kura cietušo apsūdzēt.

Konteksts

Vaičule sociālajā vietnē "Facebook" 1. jūlijā rakstīja, ka, braucot no Latvijas čempionāta Valmierā, uz šosejas ceļa posmā Gulbene-Rēzekne, viņu mašīnai nedodot ceļu, kāds stipri iereibis vīrietis ietriecies viņu auto sānā, kā rezultātā spēkrats aizkūleņoja, piezemējoties uz jumta. Viņa skaidroja, ka laikā, kamēr viņa ar tuviniekiem centusies izkļūt no spēkrata, dzērājšoferis no notikuma vietas aizbēdzis.

Likumsargi norāda, ka spēkratu vadījis kāds 1989. gadā dzimis vīrietis, kurš negadījuma laikā atradies alkohola reibumā. Tāpat apreibinošās vielas bija lietojis otrs spēkratā sēdošais cilvēks. Saskaņā ar Guntas teikto, "autovadītājs savu vainu noziegumā atzinis".

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 11. nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret satiksmes drošību". Greidāne skaidro, ka policija vēl noskaidro notikušā apstākļus, jo pašlaik vēl nav skaidrs, kurš bijis pie "Volkswagen" stūres.