foto: imago/Beautiful Sports
Nīderlandi Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 12 gadus vecas meitenes izvarotājs
2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs Van de Velde piedalīsies kopā ar Metjūzu Imersu.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. jūnijs, 12:14

Nīderlandi Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 12 gadus vecas meitenes izvarotājs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/BBC

29 gadus vecais dzimumnoziedznieks Stīvens van de Velde, kurš tika apcietināts par 12 gadus vecas britu meitenes izvarošanu, pārstāvēs Nīderlandi 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs pludmales volejbolā.

Kā vēsta "BBC”, Stīvenam van de Veldem, kuram tagad ir 29 gadi, 2016. gadā tika piespriests četru gadu cietumsods pēc tam, kad viņš atzina, ka 2014. gada augustā ir trīs reizes izvarojis mazgadīgu meiteni.

Van de Velde, kurš ar savu upuri iepazinās sociālajā tīklā "Facebook", devās no Amsterdamas uz Apvienoto Karalisti, kur vairākkārtīgi izvaroja 12 gadus veco meiteni.

Viņam ļāva izciest sodu Nīderlandē, taču viņu atbrīvoja jau pēc 12 mēnešiem.

Van de Velde pēc tam atsāka volejbolista karjeru un kopš 2018. gada ir piedalījies starptautiskos turnīros. Tagad viņš ir arī kvalificējies olimpiskajām spēlēm.

Nīderlandes Olimpiskā komiteja (NOC) norāda, ka Van de Velde pēc atbrīvošanas meklēja un saņēma profesionāļa konsultācijas. Pēc komitejas sacītā, Van de Veldes esot izpildījis visus nosacījumus, lai viņš varētu atgriezties sportā pēc notiesāšanas.

Iepriekš Van de Velde intervijās Nīderlandes plašsaziņas līdzekļiem sacīja: "Es nevaru to mainīt, tāpēc man būs jādzīvo ar sekām. Es neesmu briesmonis un pedofils. Tā bija manas dzīves lielākā kļūda."