foto: AFP/Scanpix
Finansiālu nesaskaņu dēļ izjucis labākais Latvijas bobsleja četrinieks
Emīls Cipulis vairs nestartēs kopā ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Kristu Lindenblatu.
Citi sporta veidi
2024. gada 19. jūnijs, 15:18

Finansiālu nesaskaņu dēļ izjucis labākais Latvijas bobsleja četrinieks

Jauns.lv/LETA

Turpmāk kopā vairs nestartēs pagājušās sezonas Latvijas labākā bobsleja četrinieku ekipāža - Emīls Cipulis, Matīss Miknis, Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, vēsta interneta sporta žurnāls MVP.

Kā norāda MVP, ekipāža izjukusi atalgojuma sadales dēļ un atlūgumu uzrakstījuši stūmēji Dāvis Spriņģis un Krists Lindenblats, kuri abi izslēgti arī no Latvijas Olimpiskās vienības.

No četrinieka turpina trenēties Cipulis un Miknis, kurš nolēmis gatavoties pēc individuālas programmas.

"Par vienlīdzīgu samaksu mūsu četriniekā nevarējām vienoties trīs gadus, līdz beidzot sapratu - laiks vairāk pievērsties ģimenei un bērniem. Jāmeklē jauni izaicinājumi," sarunā ar MVP pauda Spriņģis. "Manī tas viss krājās, krājās un vienā brīdī salūza. Vēl jūnijā aicinājām uz tikšanos federācijas vadību, tomēr nekāda piedāvājuma no viņu puses nebija. Nevarējām atrast kopīgu valodu. Neredzu, ka varētu atgriezties. Vismaz pagaidām, kamēr situācija nav mainījusies."

Latvijas bobslejisti Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs izcīna 5. vietu

Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Dāvi Spriņģi, Matīsu Mikni un Edgaru Nemmi svētdien Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja piekto vietu ...

gallery icon
29

Tikmēr Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis apliecināja, ka četrinieka dalībniekiem atalgojums atšķīries, jo ņemti vērā sasniegumi, pieredze un sacensību skaits.

"Jā, sportistu aiziešana būs jūtama, taču šādās situācijās esam pieredzējuši," norāda Ekmanis. "Mēs esam vienīgā komanda pasaulē, kur viss tiek nolikts uz paplātes - tehnika, slidas, smēres, aprīkojums... Džeki atnāk baltiem cimdiem - no viņiem prasa tikai labu fizisko sagatavotību un braukšanu. Citās komandās sportistiem jārūpējas arī par savu tehniku, jāpiesaista sponsori. Ja cilvēki grib izvēlēties dzīvē darīt ko citu - tikai uz priekšu! Vai tad mēs pirmo reizi esam tādā situācijā? Aizgāja [Jānis] Miņins, atnāca [Oskars] Melbārdis! Aizgāja Melbārdis, atnāca [Oskars] Ķibermanis! Aizgāja Ķibermanis, atnāca Cipulis. Aizies Cipulis - būs nākamais."

Latvijas bobslejisti gatavo kamanas startam Pekinas olimpiskajās spēles

Latvijas bobslejisti gatavo kamanas startam Pekinas olimpiskajās spēles.

gallery icon
46

Aizvadītajā sezonā Cipuļa četrinieks izcīnīja bronzas godalgas Eiropas čempionātā un ierindojās ceturtajā vietā pasaules čempionātā. Savukārt Pasaules kausa kopvērtējumā četrinieka ekipāža bija otrā.