foto: Renārs Koris/Latvijas volejbola fedrācija
Latvijas pludmales volejbolisti Majoros sasniedz olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfinālu
Latvijas pludmales volejbolisti pēc ceturtdaļfināla.
Citi sporta veidi
2024. gada 15. jūnijs, 23:38

Latvijas pludmales volejbolisti Majoros sasniedz olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfinālu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu pludmales volejbola dueti Majoros notiekošajā Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024.gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā sestdien sasniedza pusfinālu, kurā svētdien tiksies ar austriešiem.

Vispirms Paulam Hennigam/Benetam Ponievacam traumas dēļ atsakoties no spēles, Ardis Daniels Bedrītis/Artūrs Rinkevičs tika pie tehniskās uzvaras 2-0 (21:0, 21:0) un Latvija ceturtdaļfināla duelī ar Vāciju izvirzījās vadībā ar 1-0.

Vēlāk Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots ar 1-2 (21:16, 15:21, 13:15) zaudēja Lukasam Pfrečneram/Svenam Vinteram, tādējādi rezultāts kļuva 1-1 un pusfināliste tika noskaidrota zelta setā.

Tajā tikās abi šie paši dueti, Latvijas komandai nemainot sastāvu un uzvarot ar 15:9.

Otrā pusfinālā tiksies Portugāle un Francija.

Grupā Latvijas pludmales volejbolisti ar 2-0 pārspēja Beļģiju un ar 2-1 guva panākumu pār Zviedriju, ieņemot pirmo vietu. Vācieši ar 2-1 apspēlēja Lietuvu ar 0-2 piekāpās Francijai, savā apakšgrupā ierindojoties otrajā pozīcijā.

Latvijas sieviešu dueti ceturtdien neizkļuva no apakšgrupas un neturpina cīņu par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Valstu cīņa sastāv no divām spēlēm, kur valsts komanda ar pirmo numuru cīnās ar pretinieku valsts komandu ar otro numuru, savukārt otrā spēlē cīnās pirmās valsts otrā komanda un otrās valsts pirmā komanda. Ja abu spēļu summā ir neizšķirts rezultāts, tiek spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem, kurā cīnās izlases trenera noteiktā labākā divu spēlētāju kombinācija no visiem četriem spēlētājiem.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16 .jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ceļazīmi uz Olimpiādi jau nodrošinājis Latvijas sieviešu vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.