Latvijas pludmales volejbolistes jau pēc pirmās dienas Jūrmalā izstājas no cīņas par olimpiskajām spēlēm
foto: Artūrs Stiebriņš/Latvijas Volejbola federācija
Anete Namiķe.
Citi sporta veidi

Latvijas pludmales volejbolistes jau pēc pirmās dienas Jūrmalā izstājas no cīņas par olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sieviešu pludmales volejbola dueti ceturtdien Majoros Eiropas Volejbola federācijas (CEV) 2024. gada Nāciju kausā jeb Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā neizkļuva no apakšgrupas, tādējādi neturpinot cīņu par ceļazīmi.

Latvijas pludmales volejbolistes jau pēc pirmās di...

Latvijas sportistes vispirms ar 0-2 zaudēja lietuvietēm, bet pēc tam 1-2 atzina Ukrainas pārākumu.

Otrā dueļa pirmajā spēlē Marta Ozoliņa/Luīze Skrastiņa ar 2-1 (12:21, 21:23, 15:13) pārspēja ukrainietes Innu Mahno/Dianu Luņinu. Otrajā setā latvietes atspēlējās no 18:20 un uzvarēja, trešajā viņas izlaida no rokām ievērojamu pārsvaru (10:4), taču galotnē nosargāja vadību un uzvarēja. 

Vēlāk Anija Ozoliņa/Anete Namiķe ar 0-2 (18:21, 16:21) zaudēja Marinai Hladunai/Tetjanai Lazarenko, tādējādi dueļa uzvarētājas tika noskaidrotas zelta setā. Tiesa, šis zelta sets neko neizšķīra, jo Latvija jau pirms tā bija zaudējusi cerības izkļūt no apakšgrupas.

Laukumā devās M.Ozoliņa/Skrastiņa, kuras ar 10:15 zaudēja Hladunai/Lazarenko.

Spēlēs ar lietuvietēm Ozoliņa/Skrastiņa ar 0-2 (14:21, 15:21) piekāpās Gerdai un Rugilei Rudzinskaitēm, bet Ozoliņa/Namiķe ar 0-2 (12:21, 15:21) zaudēja Ievai Dumbauskaitei/Ievai Vasiļauskaitei.

Latvijas pretinieču savstarpējā duelī ar 2-0 uzvarēja Ukraina.

Jau ziņots, ka vīriešu turnīra pirmajā duelī Latvija ar 2-0 pārspēja Beļģiju un grupu turnīru turpinās piektdien.

Valstu cīņa sastāv no divām spēlēm, kur valsts komanda ar pirmo numuru cīnās ar pretinieku valsts komandu ar otro numuru, savukārt otrā spēlē cīnās pirmās valsts otrā komanda un otrās valsts pirmā komanda. Ja abu spēļu summā ir neizšķirts rezultāts, tiek spēlēts zelta sets līdz 15 punktiem, kurā cīnās izlases trenera noteiktā labākā divu spēlētāju kombinācija no visiem četriem spēlētājiem.

Nāciju kauss Jūrmalā ar divu Latvijas vīriešu un divu sieviešu pludmales volejbola pāru līdzdalību norisināsies no 13. līdz 16.jūnijam. Gan vīriešiem, gan sievietēm par vietu olimpiskajās spēlēs cīnīsies 12 komandas.

Tikai uzvarētāji gan vīriešu, gan sieviešu turnīrā nopelnīs savai valstij kvotu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs. Ceļazīmi uz Olimpiādi jau nodrošinājis Latvijas sieviešu vadošais duets Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova.