foto: Edijs Pālens/LETA
Ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks neturpinās darbu Olimpiskajā komitejā
Latvijas Olimpisko komiteju pametīs abi līdzšinējie vadītāji - prezidents Jānis Buks (pa kreisi) un ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. jūnijs, 10:24

Ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks neturpinās darbu Olimpiskajā komitejā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Līdzšinējais Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks neturpinās darbu LOK, otrdien organizācijas Ģenerālajā asamblejā paziņoja Lejnieks.

Lejnieks šodien gaidāmajās LOK amatpersonu vēlēšanās pretendēja uz pārvēlēšanu ģenerālsekretāra amatā, taču atsauca savu kandidatūru.

"Ar šo mans darbs olimpiskajā komitejā noslēdzās. Vēlos sevi atsaukt no LOK individuālo locekļu vēlēšanām un attiecīgi tālāk uz ģenerālsekretāra amatu," paziņoja Lejnieks.

Lejnieks LOK ģenerālsekretāra amatā bija kopš 2020. gada jūlija, bet pirms tam viņš bija Latvijas Tenisa savienības (LTS) ģenerālsekretārs.

LOK Ģenerālajā asamblejā šodien Rīgā tiks vēlēts LOK prezidents, ģenerālsekretārs, Izpildkomitejas locekļi, individuālie biedri un Revīzijas komisija. Uz LOK prezidenta amatu nepretendē pašreizējais organizācijas vadītājs Jānis Buks.

Uz prezidenta amatu sākotnēji bija pieci kandidāti. Latvijas Kamaniņu sporta federācija amatam ir pieteikusi ilggadējo valdošās partijas "Jaunā vienotība" politiķi Jāni Reiru, Latvijas Hokeja federācija - Viesturu Koziolu, Latvijas Vieglatlētikas savienība - Arni Lagzdiņu, bet 16 federācijas atbalsta Raimondu Lazdiņu, kamēr Latvijas Burāšanas savienības pieteiktais Ansis Dāle no kandidēšanas asamblejas laikā atteicās.

LOK ģenerālsekretāra amatu sākotnēji tika izvirzīti četri kandidāti, Izpildkomitejas locekļu amatiem - 27 kandidāti, LOK individuālo locekļu statusam - 53 kandidāti, bet LOK Revīzijas komisijai - septiņi kandidāti. Uz LOK ģenerālsekretāra amatu pretendē Raitis Keselis, Nauris Metnieks un Raimonds Lazdiņš.

Tāpat Ģenerālajā asamblejā ar pārskatu par par LOK darbību no 2021. līdz 2024. gadam uzstāsies Lejnieks. Tradicionāli LOK Ģenerālā asambleja ar amatpersonu vēlēšanām notiek pēc olimpiskajām spēlēm, nevis pirms tām.

4. jūnijā LOK Ģenerālajā asamblejā ievēlētais prezidents būs piektais pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. 1988. gadā par LOK prezidentu kļuva Vilnis Baltiņš, 2004 .gadā šo amatu pārņēma Aldons Vrubļevskis, 2020. gadā - Žoržs Tikmers, bet 2023. gadā - Buks.