Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Vēl viena gadsimta cīņa boksā: Usika un Fjūrija revanšs gaidāms pirms Ziemassvētkiem
foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs.
Citi sporta veidi

Vēl viena gadsimta cīņa boksā: Usika un Fjūrija revanšs gaidāms pirms Ziemassvētkiem

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Noskaidrots datums, kad notiks ukraiņa Oleksandra Usika un britu boksera Taisona Fjūrija otrā savstarpējā cīņa. Kā paziņojuši organizatori, tā Saūda Arābijas pilsētā Rijādā plānota 21. decembrī. Abu bokseru pirmajā cīņā pēc tiesnešu lēmuma uzvarēja Usiks.

Vēl viena gadsimta cīņa boksā: Usika un Fjūrija re...

2024. gads boksā kļūs par vairāku ļoti lielu cīņu gadu. Jau maijā vienu savstarpējo cīņu par neapstrīdamā čempiona godu smagsvaros aizvadīja Oleksandrs Usiks un Taisons Fjūrijs, 29. maijā tiekot paziņotam, ka abi savstarpējo otro cīņu aizvadīs 21. decembrī Saūda Arābijā.

Saūda Arābija kļuva par abu bokseru cīņas vietu arī pirmajā gadījumā 19. maijā. Toreiz pēc dalīta tiesnešu lēmuma uzvaru izcīnīja ukrainis Usiks, kurš tādējādi joprojām ir nepārspēts boksa ringā – 22 cīņās 22 uzvaras. Cīņas gaitā viņš ari bija tuvu, lai britu bokseri nokautētu, taču iejaucās ringa tiesnesis.

Oleksandrs Usiks pret Taisonu Fjūriju cīņā par absolūtā smagsvara čempiona titulu; Rijāda, 18.05.2024.

Ukrainais Oleksandrs Usiks pieveica Taisonu Fjūriju un kļuva par pirmo absolūto smagsvara čempionu boksā XXI gadsimtā, iepriekš šis gods 1999. ...

Taisons Fjūrijs abu bokseru pirmajā savstarpējā cīņā piedzīvoja karjeras pirmo zaudējumu. Pirms neveiksmes pret Usiku viņš bija uzvarējis 34 cīņās, bet viena pret Deonteju Vailderu noslēdzās neizšķirti. Līdz ar zaudējumu Usikam viņš pazaudēja sev piederošo WBC čempiona jostu smagsvaros, kamēr Usiks kļuva par savas svara kategorijas neapstrīdamo čempionu.

Jau pirms pirmās cīņas abu vienošanās tika noteikts punkts par potenciālo revanša cīņu un pēc pirmā dueļa abi izteica gatavību savstarpēji duelēties vēlreiz. 29. maijā Saūda Arābijas cīņu šovu rīkotāji paziņoja, ka Usiks pret Fjūriju cīnīsies gada nogalē – 21. decembrī, abu cīņai vēlreiz notiekot Rijādā.

Iespējams, gan ne visas Usikam šobrīd piederošās jostas uz to brīdi būs viņa īpašumā. Pastāv iespēja, ka IBF versijas čempionu jostu smagsvaros viņam atņems, jo uz titulcīņu pretendē horvāts Filips Hrgovičs. Viņš 2. jūnijā spēkosies pret Danielu Dubuā un visdrīzāk tā kļūs par titulcīņu tieši IBF versijā smagsvaros.

"Man šķiet, ka viņš tic iespējamībai uzvarēt," teica Fjūrija promouters Frenks Vorens. "Šķiet, ka tas bija septītais raunds, kurā viņš ar pāris labiem sitieniem noķēra Usiku. Taču pretinieks stūrī atguva otro elpu un deva prettriecienu ar precīzu sitienu pa degunu. Tas ļāva Usikam atgūt iniciatīvu un mēs visi zinām, kas notika devītajā raundā. Taisons zina, kas viņam jāizdara uzvaras izcīnīšanai, un esmu pārliecināts, ka arī Usiks to zina. Abi cīnījās kā karā, kas ļāva redzēt abu bokseru labākās īpašības," turpināja Fjūrija promouters.

Oleksandrs Usiks amatieros vispirms kļuva par olimpisko čempionu, bet vēlāk bija neapstādināms pirmā smagā svara kategorijā, triumfējot Pasaules boksa supersērijā, kuras pusfinālā pieveicot arī Mairi Briedi.

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga"

Bokseru Maira Brieža un Oleksandra Usika cīņa "Arēnā Rīga" 2018. gada 27. janvārī.

Vēlāk viņš pārcēlās uz smagsvariem, kur sevi pieteica ar divām uzvarām pār britu Entoniju Džošua. Arī Fjūrijs ir brits, kurš jau reizi ukraiņu bokserim ir zaudējis.