foto: MICHAEL ERICHSEN/Bildbyran/Sipa USA/ Vida Press
Talantīgais latviešu aizsargs Niks Feņenko pievienojas Helsinku "Jokerit"
Niks Feņenko Latvijas U-20 hokeja izlase pārstāvējis pat četros pasaules čempionātos (trīs elites un vienā 1. divīzijas).
Hokejs
2024. gada 29. maijs, 13:48

Talantīgais latviešu aizsargs Niks Feņenko pievienojas Helsinku "Jokerit"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas aizsargs Niks Feņenko ir noslēdzis līgumu ar Somijas hokeja pēc spēka otrās līgas vienību Helsinku "Jokerit", otrdien savā "Instagram" kontā paziņoja klubs.

"Jokerit" vēsta, ka ar aizsargu ir parakstīts līgums uz nākamo sezonu, līgumā ietverot iespēju to pagarināt vēl uz divām sezonām.

19 gadus vecais latviešu spēlētājs pēdējās trīs sezonas pārstāvēja Kvebekas junioru hokeja līgas (QMJHL) klubu Bēkomo "Drakkar", 173 pamatturnīra spēlēs sakrājot 121 (21+100) rezultativitātes punktus, bet 25 izslēgšanas turnīra spēlēs - 22 (6+16) punktus.

Aizsargs pēdējos trīs gadus ir spēlējis pasaules čempionātā Latvijas U-20 izlases rindās.

Pēdējā sezonā Feņenko kopā ar "Drakkar" uzvarēja QMJHL pamatturnīrā un izslēgšanas spēlēs iekļuva finālā. Latvietis bija izslēgšanas spēļu rezultatīvākais aizsargs, 17 spēlēs sakrājot 18 (5+13) punktus.

"Feņenko Kanādā labi spēlēja trīs gadus un pierādīja, ka ir spējīgs kvalitatīvi un ātri darboties ar ripu nelielā laukumā. Lai gūtu panākumus Kanādas junioru līgās, ir jāprot arī cīnīties un aizsargāties," saka kluba sporta direktors Olli Peka Irjenheiki.

"Uzskatām, ka Feņenko ir lielisks aizsargs, kurš "Jokerit" var spēlēt tieši tādu spēli, kādu mēs vēlamies," piebilst Irjenheiki, minot, ka daudzpusīgajam aizsargam ir potenciāls nākotnē spēlēt arī Somijas virslīgā.

""Jokerit" bija ieinteresēta manā kā spēlētāja attīstībā, kas man bija pats svarīgākais, jo vēl esmu jauns," saka Feņenko. "Komandai ir mērķis nākamsezon iekļūt virslīgā."

Feņenko, pievienojoties komandai, videosarunā slavējis komandas līdzjutējus un atzinis, ka šī sezonas mērķis ir atgriezties "SM Liiga".

Tāpat Feņenko sevi raksturoja kā spēlētāju abos laukuma galos, kurš cenšas ne vien veiksmīgi nospēlēt aizsardzībā, bet arī palīdzēt radīt labas vārtu gūšanas situācijas. Hokejists izceļ savu slidojumu un apzinās, ka būs daudz jāslido, jo laukumi ir lielāki nekā Ziemeļamerikā ierastie.

Aizsargs "Jokerit" spēlēs ar 12. numuru.

"Jokerit", kas no 2014./2015. gada līdz 2022./2023. gada sezonai spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā, ir seškārtēja Somijas čempione un divkārtēja Eiropas kausa ieguvēja.

Feņenko kļūs par piekto Latvijas hokejistu "Jokerit" rindās. Iepriekš komandu pārstāvējuši Aigars Cipruss, Rodrigo Laviņš, Artūrs Kulda un Jānis Kalniņš, kurš pēdējās sezonās izvēlējies pārstāvēt par okupantu līgu dēvēto KHL klubu Habarovskas "Amur".