Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
VIDEO: Šilovs daudzreiz glābj "Canucks", tomēr viņam un Bļugeram Stenlija kauss ir galā
foto: AP/Scanpix
Ripa Artūra Šilova vārtos pēc Filipa Hroneka metiena.
Hokejs

VIDEO: Šilovs daudzreiz glābj "Canucks", tomēr viņam un Bļugeram Stenlija kauss ir galā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vankūveras "Canucks" ar Artūru Šilovu vārtos un uzbrucēju Teodoru Bļugeru sastāvā pirmdien savā laukumā piedzīvoja zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa spēlē, sērijā ar Edmontonas "Oilers" piekāpjoties ar 3-4 un nesasniedzot pusfinālu.

VIDEO: Šilovs daudzreiz glābj "Canucks", tomēr viņ...

"Canucks" piekāpās Edmontonas "Oilers" ar 2:3 (0:0, 0:3, 2:0)

Šilovs atvairīja 26 no 29 metieniem, bet "Canucks" hokejisti pa Stjuarta Skinera vārtiem meta vien 17 reizes. Pirmajā periodā pa Šilova sargātajiem vārtiem tika izdarīti 13 metieni, bet "Canucks" atbildēja vien ar diviem. Saukārt Bļugers uz ledus bija deviņas minūtes un 47 sekundes, divreiz pielietojot spēka paņēmienus un spēli beidzot ar +/- rādītāju -1.

Viesi otrajā trešdaļā guva trīs vārtus, ar precīziem metieniem izceļoties Kodijam Sesi, Zekam Haimenam un Raienam Ņūdžentam-Hopkinsam vairākumā. Haimenam tie bija 11. vārti šā gada Stenlija kausa sezonā, un viņš šajā rādītājā ir līderis. Viņa komandasbiedrs Leons Draizaitls vienreiz rezultatīvi piespēlēja, šā gada turnīrā sakrājot jau 24 (8+16) punktus 12 spēlēs. 53. minūtē Konors Gārlends vienus vārtus atguva, četras ar pusi minūtes līdz spēles beigām Filips Hroneks panāca 2:3, taču izlīdzinājumu mājiniekiem panākt neizdevās.

Pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Ņūdžents-Hopkinss (1+1) un aizsargs Evans Bušārs (0+2).

Pagājušā gada čempions Vegasas "Golden Knights" rindās Teodors Bļugers šosezon Stenlija kausa izcīņā 13 mačos vidēji uz laukuma pavadīja 13 minūtes un 15 sekundes, kurā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un negatīvu lietderības koeficientu (-3).

Tikmēr Šilovs vārtos stājās 10 pēdējās Stenlija kausa izcīņas spēlēs, kurās izcīnīja piecas uzvaras, atvairot vidēji 89,8% sāncenšu metienu un ielaižot 2,91 ripu savos vārtos.