Citi sporta veidi
2024. gada 16. maijs, 19:47

Francūzis Žilians Alafilips triumfē "Giro d'Italia" velobrauciena 12.posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Francūzis Žilians Alafilips ceturtdien bija ātrākais "Giro d'Italia" 12.posmā, finiša līniju šķērsojot vienatnē, bet kopvērtējumā vadību saglabā Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 193 kilometrus ar četriem ceturtās kategorijas kāpumiem un vienu starpfinišu.

AFP ziņo, ka divkārtējais pasaules eksčempions Alafilips ("Soudal Quick-Step") kopā ar itāli Mirko Maestri ("Polti Kometa") veica atrāvienu 138 kilometrus pirms finiša, strādājot kopā un atvairot konkurentu grupiņu centienus panākt līderus.

31 gadu vecais Alafilips izšķirošo atrāvienu veica pēdējā kāpumā, no Maestri aizbraucot 11,5 km attālumā no finiša un pēc tam atvairot ekvadorieša Džonatana Narvaesa ("Ineos Grenadiers") un Beļģijas riteņbraucēja Kvintena Hermansa ("Alpecin - Deceuninck") uzbrukumus.

Alafilips, kurš tagad ir uzvarējis vismaz vienā posmā katrā no trim lielajām tūrēm - "Tour de France", "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana" - , finišēja četrās stundās septiņās minūtēs un 44 sekundēs.

Viņš par 31 sekundi apsteidza Narvaesu un par 32 sekundēm - Hermansu.

Kopvērtējuma līderis Pogačars ("UAE Team Emirates") uzvarētājam zaudēja piecas minūtes un 25 sekundes, ieņemot 13.vietu, taču saglabāja vadību kopvērtējumā, jo viņa tuvākie sekotāji finiša līniju sasniedza kopā ar viņu.

Pogačars par divām minūtēm un 40 sekundēm apsteidz kolumbieti Danielu Felipi Martinesu ("Bora-hansgrohe"), bet vēl par 16 sekundēm - britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers").

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.