foto: AP/Scanpix
Dans Ločmelis: "Amerikāņi tiešām izskatās ļoti jaudīgi"
Dans Ločmelis cīņā Kazahstānas vārtu priekšā.
Hokejs
2024. gada 15. maijs, 10:51

Dans Ločmelis: "Amerikāņi tiešām izskatās ļoti jaudīgi"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Dans Ločmelis, kurš otrdien pēc diskvalifikācijas izciešanas varēja doties laukumā pasaules čempionāta mačā ar Kazahstānu, pēc spēles atzina, ka sēdēt malā esot bijis grūtāk nekā spēlēt.

Latvijas hokeja izlase psaules čempionātā pārspēj Kazahstānu. 14.05.2024

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu. Vārtu guvumi Robertam ...

gallery icon
83

Pasaules junioru čempionāta pēdējā mačā Ločmelis nopelnīja lielo sodu un saņēma divu maču diskvalifikāciju, kas bija jāizcieš pieaugušo meistarsacīkstēs. "Pirmās divas spēles sēdēju tribīnēs. Dīdījos, skatījos, bija grūti nosēdēt," par izlaistajām spēlēm sacīja Ločmelis. "Atgriezties laukumā bija ļoti liels prieks."

Uzbrucējs savā pirmajā spēlē laukumā pavadīja 14 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā atzīmējās ar vienu uzvarētu iemetienu no pieciem un neitrālu lietderības koeficientu.

Kā atzina Ločmelis, mačā ar Kazahstānas izlasi pirmā trešdaļa viņam un visai komandai noraidījumu dēļ bija grūts, bet katra nākamā trešdaļa jau bijusi labāka, lai gan daudz vārtu gūt neizdevās. "Cerams, ka pret Slovākiju, Vāciju un spēcīgākām komandām mums kritīs labāk," teica Ločmelis, kurš pērn ar Latvijas izlasi kļuva par pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju. "Domāju, ka spēcīgākie pretinieki būs amerikāņi un zviedri. Skatījos ASV spēli ar slovākiem, amerikāņi tiešām izskatās ļoti jaudīgi. Bet viegli nebūs ne pret vienu."

Latvijas hokeja izlase šodien Ostravā plkst.17.20 tiksies ar Vācijas izlasi, kura pagājušajā čempionātā tika pie sudraba medaļām, bet šīs meistarsacīkstes uzsāka ar 6:4 uzvaru pār slovākiem, pēc kā cieta divas sagrāves ar 1:6 mačos ar ASV un Zviedrijas hokejistiem.

B grupā trīs spēlēs deviņi punkti ir Zviedrijai, septiņi - Latvijai, pieci - Slovākijai, četri - ASV un Francijai, pa trim punktiem - Vācijai un Kazahstānai, bet Polijai ir viens punkts. Pēc spēles ar Vācijas izlasi Latvijas hokejistiem būs divas brīvdienas, bet 18. maijā būs jāspēlē ar Zviedriju, kura pērn tika pieveikta ceturtdaļfinālā. 19. maijā pretinieki būs slovāki, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21. maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām. Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisināsies līdz 26.maijam.