foto: EPA/Scanpix
Holanns gūst divus vārtus un pietuvina Mančestras "City" premjerlīgas titulam
Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns.
Futbols
2024. gada 15. maijs, 10:18

Holanns gūst divus vārtus un pietuvina Mančestras "City" premjerlīgas titulam

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Norvēģu uzbrucējs Ērlings Holanns otrdien Londonā guva divus vārtus Mančestras "City" uzvarā Anglijas premjerlīgas mačā, "City" tuvojoties ceturtajam līgas čempionu titulam pēc kārtas, kā arī ļaujot vietu nākamās sezonas Čempionu līgā nodrošināt Birmingemas "Aston Villa".

Premjerlīgas čempione otrdien viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja Totenhemas "Hotspur", izvirzoties vadībā turnīra tabulā un pretendējot uz vēsturisku sasniegumu. Nevienam klubam Anglijas spēcīgākajā līgā nav izdevies uzvarēt četrus gadus pēc kārtas.

Norvēģu uzbrucējs otrā puslaika sākumā vārtos raidīja bumbu pēc Kevina De Brujnes centrējuma, bet mača kompensācijas laikā realizēja 11 metru soda sitienu.

Hosepa Gvardiolas vadītajai komandai ar 37 spēlēs izcīnītiem 88 punktiem ir divu punktu pārsvars pār Londonas "Arsenal", un uzvara svētdien savā laukumā mačā ar Vesthemas "United" ļaus "City" kļūt par čempioni ceturto sezonu pēc kārtas. "Arsenal" tikmēr savā laukumā tiksies ar Liverpūles "Everton".

Trešo vietu līgā ar 79 punktiem jau ir nodrošinājusi "Liverpool", bet ceturto pēc konkurentu zaudējuma otrdien - "Aston Villa", kam ir 68 punkti un kas nākamsezon spēlēs Čempionu līgā. "Hotspur" ar 63 punktiem ieņem piekto vietu un spēlēs Eiropas līgā. Savukārt par sesto vietu, kas dos tiesības piedalīties Konferences līgas kvalifikācijā, cīnīsies Londonas "Chelsea" un "Newcastle", kam ir 57 punkti. Teorētiskas izredzes spēlēt Konferences līgā saglabā arī Mančestras "United", kam ir 54 punkti.

Tikmēr Vinisiuss Žuniors Madridē guva divus vārtus, bet Džūds Belingems vārtiem pievienoja divas rezultatīvas piespēles Spānijas čempionu titulu nodrošinājušās Madrides "Real" futbolistu graujošā uzvarā, bet konkurentu neveiksme otro vietu ļāva saglabāt "Barcelona".

Karlo Ančeloti vadītā "Real" komanda gatavošanos Čempionu līgas finālam turpināja, ar 5:0 (3:0) sagraujot "Alaves". Vēl pa vārtiem "Real" kluba labā guva Federiko Valverde un Arda Gilers.

"Real" atšķirībā no svētdienas spēles, kad liela daļa vadošo spēlētāju atpūtās, laukumā devās spēcīgākajā sastāvā. Belingems ar 19 gūtiem vārtiem kopā ar "Villareal" spēlējošo norvēģi Aleksanderu Sorlotu dala otro vietu līgas labāko vārtu guvēju sarakstā. Līderis ar 20 vārtiem ir "Girona" pārstāvošais ukrainis Artjoms Dovbiks.

"Girona" zaudējums savā laukumā "Villarreal" ar 0:1 (0:0) nozīmēja, ka otro vietu saglabāja "Barcelona". Uzvaras vārtus 59. minūtē guva Bertrāns Traore.

Mača kompensācijas laika piektajā minūtē viesiem otru dzelteno kartīti nopelnīja un no laukuma tika noraidīts Kiko Femenija, taču Žironas futbolistiem bija atlicis pārāk maz laika, lai vairākumu pārvērstu vārtu guvumā.

"Real" pēc 36 spēlēm ir 93 punkti, "Barcelona" ar 76 punktiem 35 cīņās ir otrā, "Girona" ar 75 punktiem 36 mačos - trešā. Turklāt arī trešā vieta Žironas futbolistiem nav garantēta, jo Madrides "Atletico" 35 spēlēs ir sakrājis 70 punktus.