foto: Zigismunds Zālmanis/TonyBet virslīga
"Riga" zaudē punktus arī pret pastarīti Liepājā
Nils Toms Puriņš nespēja glābt komandu no punktu zaudēšanas pret "Liepāju".
Futbols
2024. gada 14. maijs, 20:59

"Riga" zaudē punktus arī pret pastarīti Liepājā

Jauns.lv/LETA

"Liepāja" otrdien savā laukumā sagādāja pārsteigumu "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 13. kārtas mačā, spēlējot 1:1 ar "Riga".

Vārtus 37. minūtē "Riga" spēlētājs Braiens Orosko guva pēc brīvsitiena, ar kreiso kāju trāpot bumbu vārtu labajā augšējā stūrī.

Spēles beigās 11 metru soda sitienu pret Danilu Patijčuku, kuram atlika vien raidīt bumbu vārtos pēc Fraja Kajramani piespēles pa zemi no labās puses, nopelnīja Antonijs Černomordijs. Luka Silagadze 80. minūtē "pendeli" sita labajā apakšējā stūrī, "Riga" vārtsargam Nilam Tomam Puriņam lecot uz pretējo stūri - 1:1.

Liepājnieki bez uzvarām ir jau septiņos mačos pēc kārtas. "Liepājai" šajā un nākamajā mačā ir jāiztiek bez aizsarga Šeiha Fajē, kurš iepriekšējā spēlē par rupju pārkāpumu saņēma sarkano kartīti. Viņam ir piespriesta divu spēļu diskvalifikācija. "Riga" sniegums ir bijis nestabils, un arī otrdien tikai par punktu izdevās pietuvoties līdervienībai RFS.

Pirmā apļa savstarpējā spēlē "Riga" liepājniekus sagrāva ar 4:0. Trīs vārtus šajā spēlē guva Marko Regža.

Trešdien "Valmiera" uzņems "Audu" un "Jelgava" mājās cīnīsies ar RFS, abiem mačiem notiekot dabīgā seguma laukumos. Ceturtdien 13. kārta noslēgsies ar Tukuma un Grobiņas komandu dueli, kā arī "Daugavpils" un "Metta" cīņu.

Pēc 12 kārtām RFS ir 28 punkti, "Riga" ir 26 punkti 13 cīņās, 12 mačos "Daugavpilij" ir 24, "Valmierai" - 18, bet "Tukums 2000"/"Telms" komandai - 17 punkti. 15 punktus ir guvusi "Auda", 14 punktus - "Metta", deviņus punktus - "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja" , bet astoņi punkti ir "Jelgavai".