foto: ekrānuzņēmums no Facebook.com
Jolanta Tarvida izcīna trešo vietu Eiropas čempionātā; Samušonoks zaudē olimpiskās kvalifikācijas pirmajā cīņā
Jolanta Tarvida.
Citi sporta veidi
2024. gada 11. maijs, 18:44

Jolanta Tarvida izcīna trešo vietu Eiropas čempionātā; Samušonoks zaudē olimpiskās kvalifikācijas pirmajā cīņā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas taekvondo cīkstone Jolanta Tarvida sestdien Belgradā izcīnīja bronzas medaļu Eiropas čempionātā.

Svara kategorijā līdz 67 kilogramiem Tarvida pirmajā kārtā ar 2-0 pārspēja Ukrainas pārstāvi Irinu Pipotu, bet otrajā kārtā ar 2-0 uzvarēja Vācijas sportisti Vanesu Kerndlu.

Ceturtdaļfinālā Tarvida ar 2-0 guva panākumu pār 2022.gada Eiropas čempioni Sesīliju Kastro no Spānijas.

Pusfinālā Latvijas sportistei stājās pretī sacensību favorīte Magda Vjeta-Enēna no Francijas, kura bija pārāka ar 2-0. Zaudējot pusfinālā, Tarvida bija viena no divām sportistēm, kura sacensības noslēdza ar bronzas medaļu.

Svētdien sacensībās svara kategorijā līdz 62 kilogramiem startēs Inese Tarvida.

Vēl svara kategorijā virs 73 kilogramiem Viktorija Helviga pirmajā kārtā ar 0-2 piekāpās Francijas pārstāvei Solenei Avuletai.

Eiropas čempionāts Belgradā norisināsies līdz 12. maijam.

Tikmēr Latvijas brīvā stila cīkstonis Ivars Samušonoks Stambulā Parīzes olimpisko spēļu atlases turnīrā piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, taču turpinās cīņu par olimpisko ceļazīmi gandarījuma turnīrā.

Tā kā Ramzanovs sasniedza finālu un kvalificējās olimpiskajām spēlēm, Samušonokam svētdien būs iespēja cīnīties gandarījuma turnīrā, kur pirmajā kārtā viņa pretinieks būs Moldovas pārstāvis Georgijs Rubajevs.

Jau ziņots, ka svara kategorijā līdz 60 kilogramiem gandarījuma turnīra pirmajā kārtā Aleksandra Jurkjana un vācieša Kristofera Josefa Krēmera cīņa noslēdzās neizšķirti 6:6, bet Latvijas cīkstonis bija pārāks pēc papildrādītājiem, taču otrajā kārtā Latvijas pārstāvis ar 1:3 zaudēja Polijas cīkstonim Mihalam Tračam, noslēdzot atlasi bez izcīnītas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Savukārt Anastasija Grigorjeva svara kategorijā līdz 62 kilogramiem kvalifikācijā ar 0:4 piekāpās Azerbaidžānas cīkstonei Ruzannai Mammadovai, cīņai ilgstot vien 49 sekundes, un neturpināja cīņu par vietu olimpiskajās spēlēs.

Vēl Elma Zeidlere svara kategorijā līdz 68 kilogramiem pirmajā kārtā ar 4:3 pārspēja Slovākijas pārstāvi Žužannu Molnaru, bet ceturtdaļfinālā ar 0:10 zaudēja Eiropas vicečempionei Aleksandrai Nikoletai Angelai no Rumānijas.

Šajā turnīrā tiek izcīnītas trīs ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Lai nodrošinātu tiesības startēt Parīzē, jāiekļūst finālā vai jāuzvar gandarījuma turnīrā.