foto: Petrus Ranta
Latvijas U-19 florbolistes pasaules čempionātā piedzīvo zaudējumu
Latvijas florbola izlase.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. maijs, 23:02

Latvijas U-19 florbolistes pasaules čempionātā piedzīvo zaudējumu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-19 sieviešu florbola izlase piektdien Lahti pasaules čempionāta trešajā mačā ar rezultātu 2:16 (2:7, 0:4, 0:5) piekāpās vienaudzēm no Čehijas, un sestdien pusfinālā par 7.-10.vietu tiksies ar Dāniju.

Latvietes apakšgrupā zaudēja visās trīs spēlēs un sestdien pusfinālā par 7.-10.vietu tiksies ar Dāniju.

Piektdienas spēlē trešajā minūtē 1:0 latviešu labā panāca Elīna Dīce, bet pretinieces turpinājumā guva četrus bezatbildes vārtu līdz otrreiz bumbiņu viņu vārtos ieraidīja Annija Dārta Dankfelde. Atlikušajās 46 minūtēs vārtus guva tikai čehietes.

Latvietes A grupā ar 1:8 piekāpās vienaudzēm no Šveices un ar 3:8 zaudēja slovākietēm, bet slovākietes ar 1:16 cieta sagrāvi mačā ar čehietēm un ar 1:4 piekāpās Šveicei.

Nedēļas nogalē komandas aizvadīs izslēgšanas turnīra spēles.

Lindas Līces vadītajā Latvijas komandā ir iekļautas divas vārtsardzes, septiņas aizsardzes un 11 uzbrucējas. Visas florbolistes ikdienā spēlē Latvijas čempionātā. Vislielākā pārstāvniecība (astoņas spēlētājas) ir no Kocēnu komandas "Rubene", sešas florbolistes pārstāv Rīgas NND/RJTC, pa divām - "Irlavas"/"Tukuma" un Cēsu "Lekrings" klubus, bet pa vienai - "Ķekavas" un "Rīgas Lauvu" organizācijas.

Deviņas no sastāvā iekļautajām spēlētājām piedalījās arī iepriekšējā pasaules junioru čempionātā, kas 2022.gadā notika Polijā, bet sešas savus spēkus jau ir pārbaudījušas arī pieaugušo pasaules čempionāta līmenī.

Latvijas U-19 izlases sastāvs:

vārtsardzes - Allana Kolosova (NND/RJTC), Estere Elbrete (Kocēnu "Rubene");

aizsardzes - Viktorija Kovaļova, Beāte Žavnere (abas - NND/RJTC), Annija Dārta Dankfelde ("Ķekava"), Marta Drille (Kocēnu "Rubene"), Dārta Malkava, Katrīna Dārta Kārkliņa (abas - Cēsu "Lekrings"), Aleksa Adriana Alfere ("Irlava"/"Tukums");

uzbrucējas - Elīna Dīce, Marta Reke, Loreta Nemiro (visas - NND/RJTC), Paula Zālmane ("Irlava"/"Tukums"), Kristīne Andrējeva, Sanija Ramona Ābeltiņa, Madlēna Rozīte, Asnāte Pēlmane, Evelīna Caune, Jolanta Koziņeca (visas - Kocēnu "Rubene"), Patrīcija Kubuliņa ("Rīgas Lauvas").